20 Ocak 2010 Çarşamba

2010 yılının Parlayan İşleri Neler 2010 Yılı İş İmkanları



2010 Callpex Çağrı Merkezi Personel Alımları, 2010 Hangi Şirket Ne Kadar İşçi Alacak?, 2010 Hangi Şirket Ne Kadar Personel Alacak?, 2010 ilkokul mezunlarına iş imkanları, 2010 iş, 2010 İş İlanları, 2010 iş ilanları başvuruları, 2010 işçi alımı, 2010 İşçi Alımları, 2010 izmir thy iş alım ilanları, 2010 ocak ayı işçi alımları, 2010 özel şirket iş ilanları, 2010 şirketlere isci alımı, 2010 yeni iş ilanları, 2010 yılı ilkokul mezunlarına iş olanakları, 2o10 işilanları, Al, alcatel – lucent, Anadolu Hayat Emeklilik, Ayakkabı Dünyası, Callpex Çağrı Merkezi, Ceva Lojistik, De Facto, Demsa, Global Bilgi Çağrı Merkezi, hangi ayakkabı firmaları işçi alımı yapacak, hava yollarına iş müracaatları, İş Bankası Personel Alımı, İş İlanları, iş ilanları 2010, iş ilanları izmir 2010, İşçi Alımı, İşçi Alımları, işci yapan şirketler, istanbul şirketleri işçi alımları 2010, izmir 2010 iş ilanları, izmir iş ilanları, İZMİR TÜRK HAVA YOLLARINA YENİ ELEMAN İLANLARI, izmirde iş ilanları 2010, izmirde iş ilanları2010, kavak çimento fabrikası işçi alımı, otokar işçi alımları, Ran Lojistik, sun express insan kaynakları iş başvurusu 2010, sunexpress, teknosa eleman alacak mı, thy iş 2010, thy iş ilanları, thy iş ilanları 2010, Turkuazoo, Yapı Kredi 2010 Personel Alımı, yapı kredi iş duyuruları 2010, Zorlu Holding

2010 yılının Parlayan İşleri Neler 2010 Yılı İş İmkanları

2010 yılı istihdam planlarını hazırlayan şirketlerin çantasından 25 bin kişilik işe alım kararı çıktı.Ekonomik krizin yavaş yavaş etkisinin hafiflediği şu günlerde şirketler, eleman alımı için yeniden düğmeye bastı. Öyle ki bazı şirketler eleman alım ilanlarının başlığına “kriz bitti” ibaresini koymaktan çekinmiyor.

Başta bilişim, finans, enerji, çağrı merkezi, telekomünikasyon, perakende ve sigortacılık olmak üzere pek çok sektör, 2010 yılı istihdam planlarını hazırladı.Türkiye’de Foxconn’la birlikte PC yatırımına hazırlanan ve 2010 yılı sonuna kadar 2 bin kişiye ek istihdam sağlamayı planlayan HP.


Zorlu Center projesinin tamamlanma sürecinde tam üç bin kişi istihdam edecek Zorlu Holding; çalışan sayısını 2009 sonuna kadar 3 bin 338’den 4 bin 300’e çıkartmayı hedefleyen Esas Holding umut verici örneklerden sadece birkaçı. 2010 sonuna kadar 12 bin kişiye iş yaratacak olan Migros ve yaklaşık bin kişilik alım yapması beklenen Teknosa ise perakende sektörünün istihdam alanında parlayan yıldızlarından.

Tekstildeki faaliyetlerini azaltan Sönmez Holding ise bu yıl enerji, çimento ve turizmde yapacağı 215 milyon dolarlık yeni yatırımlarla adından söz ettirecek. Sönmez Holding yeni yatırımlarıyla bin kişiyi daha istihdam edeceğini açıkladı. 2009 sonuna kadar özellikle yeni başlayacak projelerde -mevcut kadrolara ek olarak- en az 2 bin 500 yeni eleman alacak Ağaoğlu ve bu yılki alımların yüzde 40’ını beyaz yakalıların oluşturacağı Yıldız Holding de krize inat alım yapan şirketler arasında.

Anadolu’daki istihdam faaliyetleri de bu yıl hız kesmeyecek. 2010 yılı sonuna kadar şube sayısını 200’e çıkarmayı hedefleyen Domino`s Pizza, yeni şubelerin büyük kısmını Anadolu’da açacak. Dolayısıyla Anadolu’da da yeni istihdam fırsatları yaratılacak. Bu yıl Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki yatırımlarıyla dikkat çeken Turkcell ise 2009 sonuna kadar Global Bilgi Çağrı Merkezi’nde bin kişiye iş imkanı vermeyi planlıyor.

Bu olumlu tabloya rağmen durgunluk içine giren sektörler de yok değil. Krizden en çok etkilenen otomotiv ve ilaç sektörleri, 2010 yılında daha temkinli bir büyüme izleyecek. Geçen yıl büyük çapta eleman çıkarılan otomotiv sektörü, krize rağmen devam ettirilen bazı stratejik yatırımlarının gerektirdiği kadar uzman alacak. Bu sektörlerde devam eden projeler için gerekenler dışında bir istihdam hareketi beklenmiyor..

KİM NE KADAR ELEMAN ALACAK?

Anadolu Sigorta: 2009 sonuna kadar bünyesine yaklaşık 20 kişi daha alacak olan şirketin 2010 yılı istihdam planları, aralık ayı içinde netleşecek. Teknik müdürlükler, yazılım geliştirme müdürlüğü ve bölge müdürlüklerinde görevlendirilmek üzere uzman yardımcısı, yazılım uzman yardımcısı, hasar denetim memuru ve maksimum sigorta uzmanı olarak çalışacak kişileri istihdam etmeyi planlayan Anadolu Sigorta’nın Teftiş Kurulu Başkanlığı’nca yürütülen müfettiş yardımcısı alımları ise devam ediyor.

Anadolu Hayat Emeklilik: 2009’un son çeyreğinde farklı pozisyonlarda toplam 25 kişiyi işe almayı planlayan Anadolu Hayat Emeklilik, 2010 yılı içinde ise yaklaşık 50 kişilik istihdam yaratacak. Pazarlama ve satış pozisyonlarına başvuracak adaylarda “Bireysel Emeklilik Aracılığı Lisans Belgesi” olanları tercih eden Anadolu Hayat Emeklilik, özgeçmişleri Anadolu Hayat Emeklilik | Bireysel Emeklilik adresinden kabul ediyor.

Alcatel – Lucent: 2009′un sonuna kadar 20, 2010 yılında ise yaklaşık 70 kişilik istihdam yapmayı öngören şirket, yurtdışı projelerinde de görev alacak kişiler arıyor. Yazılım, test, sistem entegrasyonu ve teknik destek gibi mühendislik pozisyonları için alım yapılmasını planlayan Alcatel, lokal faaliyetler içinse satış, proje yönetimi ve iş geliştirme bölümleri için eleman alımına gidecek.

Ayakkabı Dünyası: 2009 – 2010 döneminde mağaza sayısını artıracak olan şirket, açacağı her mağaza için ortalama 15 – 20 yeni personel istihdam edecek. Mağaza yöneticisi, mağaza müdür yardımcısı, reyon yöneticisi, satış danışmanı, kasiyer, müşteri hizmetleri elemanı, ön muhasebe, depo ve temizlik görevlisi alımı yapacak olan Ayakkabı Dünyası başvuruları cv@ayakkabidunyasi.com.tr adresinden kabul edecek.

BSH Ev Aletleri: Kültürlerarası anlayışa sahip, iletişim kurabilme yeteneği gelişmiş, müşteri odaklı, öğrenmeye ve değişime açık, teknoloji ve yenilikleri takip eden kişilerle çalışmayı tercih eden BSH Ev Aletleri, başvuruları www bsh com.tr/kariyer linkinden kabul edecek.

Callpex Çağrı Merkezi: Minimum 300 kişilik yeni personel alımı gerçekleştirecek olan Callpex, ağırlıklı olarak müşteri temsilcisi alımı yapacak. Takım lideri, operasyon sorumlusu ve hizmet yöneticisi pozisyonları için de eleman arayışına giren şirket, başvuruları ik@callpex com e-mail adresi üzerinden kabul edecek.

Ceva Lojistik: Yeni başlayan operasyonlarda yetiştirilmek üzere eleman alımına gidecek şirket; depolama, dağıtım ve inbound lojistik süreçlerinde çalışacak ekip arkadaşları arıyor. Ayrıca iş geliştirme, müşteri ilişkileri bölümleri için de alım yapmayı planlayan Ceva, başvuruları hrturkey@cevalogistics com e-mail adresi üzerinden kabul ediyor.

De Facto: 57 mağazası olan De Facto yılsonuna kadar 70, 2010 sonu itibariyle de 100 mağazaya ulaşmayı hedefliyor.. Eylül itibariyle bin 53 çalışanı olan şirket 2010’un ocak ayında bu sayıyı bin 226, 2010 sonunda ise iki bin 12’ye çıkarmayı hedefliyor. Yani şirkette 2010 sonuna kadar toplam 959 kişilik bir istihdam yaratılmış olacak. Mağaza sayısı arttıkça merkezdeki depo sorumlusu, tasarım asistanı, merchandiser, bilgi işlem ve insan kaynakları gibi pozisyonlar için de alım yapılması planlanıyor.

BSH Ev Aletleri: Kültürlerarası anlayışa sahip, iletişim kurabilme yeteneği gelişmiş, müşteri odaklı, öğrenmeye ve değişime açık, teknoloji ve yenilikleri takip eden kişilerle çalışmayı tercih eden BSH Ev Aletleri, başvuruları www bsh com tr/kariyer linkinden kabul edecek.

Callpex Çağrı Merkezi: Minimum 300 kişilik yeni personel alımı gerçekleştirecek olan Callpex, ağırlıklı olarak müşteri temsilcisi alımı yapacak. Takım lideri, operasyon sorumlusu ve hizmet yöneticisi pozisyonları için de eleman arayışına giren şirket, başvuruları ik@callpex com e-mail adresi üzerinden kabul edecek.

Ceva Lojistik: Yeni başlayan operasyonlarda yetiştirilmek üzere eleman alımına gidecek şirket; depolama, dağıtım ve inbound lojistik süreçlerinde çalışacak ekip arkadaşları arıyor. Ayrıca iş geliştirme, müşteri ilişkileri bölümleri için de alım yapmayı planlayan Ceva, başvuruları hrturkey@cevalogistics com e-mail adresi üzerinden kabul ediyor.

Demsa: Bu kış sezonunda İstanbul Abdi İpekçi ve Ankara Kent Park AVM de açılacak Brandroom mağazaları için 75 kişilik alım yapmayı hedefleyen şirket, açılması planlanan mağazalarla yaklaşık 150 kişiye daha iş imkânı sunacak. Ağırlıklı olarak satış kadroları için eleman arayışına çıkan Demsa, başvuruları web sitesi www demsagroup com üzerinden kabul ediyor.

Doğtaş Mobilya: 2009 sonuna kadar yaklaşık 12 kişilik alım yapmayı planlayan Doğtaş Mobilya, 2010 yılında ise 24 kişiyi istihdam edecek. Panel üretim müdürlüğü, döşeme üretim müdürlüğü, kalite müdürlüğü ve insan kaynakları müdürlükleri için personel arayışına giden şirket, makine operatörleri ve kalite kontrol mühendisleri arıyor. Doğtaş başvuruları, ik@dogtas com tr veya kurumsal internet sitesi www dogtas com tr üzerinden kabul ediyor.

Finansbank: Şirket öncelikli olarak genel müdürlük ve şubelerde ihtiyaç duyduğu personel ihtiyacını gidermek üzere çalışıyor. 2010 yılı bütçe/planlama çalışmalarına devam eden Finansbank, müşteri odaklı çalışabilecek, ekip çalışmasına yatkın, ticari bilince sahip ve problem çözme yeteneği gelişmiş takım arkadaşları arıyor. Bankadaki açık pozisyonlar,www finansbank com.tr adresinden duyurulacak.

GROU.PS: Silikon Vadisi’nde kurulan, bireylerin, sivil toplum kuruluşlarının ve küçük işletmelerin çevrimiçi (online) platformlar oluşturmalarını sağlayan Türk sermayeli GROU.PS, PHP(network) uzmanları arıyor. İyi derecede İngilizce bilgisi arayan şirket, başvuruları GROU.PS Byor… | GROU.PS adresinden topluyor.

İş Bankası: 2009 – 2010 döneminde kadro ihtiyaçları doğrultusunda eleman alımı yapacak olan İş Bankası, ağırlıklı olarak müfettiş yardımcısı, uzman yardımcısı ve memur pozisyonlarını dolduracak. 30 yaşını aşmamış ve üniversitelerin -her pozisyon için farklılık gösteren- dört yıllık bölümlerinden mezun olmuş adaylarla çalışmak isteyen banka, başvuruları ik.isbank com tr adresinden kabul ediyor.

Magic Life: 2009 – 2010 yılı için bin 300 kişilik alım yapacak olan Magic Life, ağırlıklı olarak operasyon bölümlerine yeni eleman eklemeyi planlıyor. Adaylarda yabancı dil bilgisine önem veren şirket, başvuruları www magiclifeacademy com ya da mlhr@magiclife.com adresine bekliyor.

Metis: Önümüzdeki bir ay içinde, çağrı merkezi için 120 müşteri temsilcisi alacak Metis, teknik destek uzmanı ve tele-satış temsilcileri de istihdam edecek. Adaylarda bilgisayar kullanma ve İngilizce bilgisi arayan şirkete başvurularınızı
ik@metis-tr.com adresi üzerinden yapabilirsiniz.

Otokar: 2009’un son çeyreğinde ve 2010’da yaklaşık 50 kişiyi istihdam etmeyi planlayan Otokar, tank ve zırhlı araçlar, Ar-Ge, ürün geliştirme, satış ve pazarlama bölümleri için yönetici ve mühendis alımı yapacak. Şirket, işe alacağı adaylarda iyi derecede İngilizce bilgisi arıyor. Başvuruları, ik@otokar.com.tr adresinden kabul eden şirket ayrıcawww.kockariyer.com üzerinden de CV topluyor.

Praktiker: 2009 – 2010 döneminde büyüme ve gelişme stratejileri doğrultusunda eleman alımı yapmaya devam edecek. Ağırlıklı olarak satış birimleri için eleman alacağını açıklayan şirket, başvuruları www praktiker com tr üzerinden kabul edecek.

P&G: Bu yıl içinde 40 ila 60 kişilik alım yapacak olan P&G, iş başvurularını www pg com tr sitesinden kabul ediyor. Farklı departmanlar için alım yapacak olan P&G, en çok da müdür yardımcısı pozisyonunda eleman arıyor.

Ran Lojistik: 50 kişilik eleman alımı yapmayı planlayan Ran Lojistik, satış ve pazarlama departmanını büyütmeyi hedefliyor. Operasyon bölümüne de 30 kişi alacak olan şirket, başvuruları ik@ran com tr mail adresinden kabul edecek.

SAS Türkiye: 2009 -2010 döneminde satış ve danışmanlık kadrolarını güçlendirmeyi planlayan şirket, analitik, istatistik alanlarında uzmanlaşmış danışman ve satışçıları ekibine katacak. CV’nizi sastr@tur.sas.com adresine yollayabilirsiniz.

Sezon Pirinç: Önümüzdeki dönemde altı kişiyi işe almayı planlayan Sezon Pirinç, yeni kuracağı enerji tesisi için üretim, makine ve elektrik mühendisi istihdam etmeyi planlıyor. Makine ve elektrik mühendisi alımı yapacak olan şirket, yabancı dil bilgisi ve minimum beş yıllık sektör tecrübesi arıyor.

Speak: 2010 yılında ortalama 200 kişilik alım yapacak olan çağrı merkezi, ağırlıklı olarak saha satış yöneticisi, tele-satış yöneticisi ve satış takım lideri pozisyonları için yeni istihdam yaratacak. İlgili pozisyonun gerekleri doğrultusunda öğrenim ve deneyim kriterlerine büyük önem veren Speak özellikle satış alanında lise veya meslek yüksekokulu mezunlarıyla üniversiteyi yeni bitirmiş adaylara öncelik verecek. Başvuruları www speak com tr adresinden yapabilirsiniz.

SunExpress: 2009 – 2010 döneminde işe alımlara devam eden SunExpress, iç ve dış hat uçuşları gerçekleştirdiği İstanbul Sabiha Gökçen, İzmir ve Antalya ekiplerine toplam 350 civarında yeni eleman eklemeyi planlıyor. İşe alacağı kişiler için öncelikle üniversite mezunu olma ve iyi derecede İngilizce bilme şartı koyan şirket ayrıca, havacılık tecrübesine sahip ve ikinci bir yabancı dili konuşabilen kişileri tercih ediyor.

T-Bank : 2010 sonuna kadar şube sayısını 40’a çıkarmayı planlayan T-Bank, bu hedefe paralel olarak eleman alımına gidecek. Yenilerinin yanı sıra mevcut şubeler için de alım yapmayı programına alan banka, genel müdürlükte oluşacak ihtiyaçlara göre de istihdam yaratacağını açıkladı. Banka, ağırlıklı olarak pazarlama ve satış ekipleriyle operasyon bölümleri için istihdam yapacak. T –Bank’a iş başvurusunda bulunmak isteyen adaylar, www tbank com.tr ‘den bilgi alabilir.

Teknosa: Bu yılsonuna kadar 400, 2010 yılında ise yaklaşık bin kişilik alım hedefleyen Teknosa, ağırlıklı olarak satış danışmanı, kasiyer, operasyon elemanı ve tekno asistan gibi pozisyonlarda istihdam edecek eleman arıyor. İş başvurusu yapmak isteyen adaylar, www teknosa com/insan_kaynaklari adresinden ilgili ilanlara başvurularını yapabilir.

TurkNet: Bu yılın sonuna kadar 20 kişiyi istihdam etmeyi planlayan TurkNet, yeni eleman alımlarını network uzmanları, satış öncesi destek mühendisleri, ürün yöneticileri ve satış elemanları gibi pozisyonlarda gerçekleştirecek. Başvuru için: Hera.

TNT Ekspres: Önümüzdeki dönemde 125 kişiyi işe almayı planlayan TNT Ekspres, ağırlıklı olarak mavi yakalı personel arıyor. Operasyon departmanında gümrük ve depo bölümlerinin yanı sıra müşteri hizmetleri, idari işler, finans ve satış departmanları için de şirketin büyümesiyle doğru orantılı olarak alımlar yapmayı planlayan TNT, CV’leri insan kaynaklari@tnt com adresinden kabul edecek.

Turkuazoo: Ziyaretçi kabulü, bilet kesimi, kasa, ziyaretçi rehberi ve animatörlük pozisyonları için 15 kişilik part – time eleman alımı yapacak şirket, lise mezunu olan ve yüksek iletişim becerisine sahip kişileri bekliyor. Başvurular turkuazoohr@turkuazoo com adresinden kabul edilecek.

Türkiye Halk Bankası: Uzman yardımcısı, servis ve banko görevlisi unvanları için alım yapmayı planlayan Halk Bankası, ilk etapta bin 250 kişiye istihdam sağlayacak. Uzman yardımcılığı ve servis görevlisi unvanları için 1980 ve sonrasında doğmuş, dört yıllık üniversite mezunu olan adayları işe alacağını açıklayan banka, banko görevlisi pozisyonuna başvuracak adaylarda ise en az lise mezunu olma şartı arıyor.

Vatan Bilgisayar: Şu anda 807 kişi istihdam eden Vatan Bilgisayar, çalışan sayısını bin 175’e çıkarmayı hedefliyor. Yeni mağazalar için yılsonuna kadar yaklaşık 150, diğer bölümler için de 50 kişi istihdam edecek olan şirket, ağırlıklı olarak satış pozisyonlarına minimum lise mezunu çalışanlar alacak.

VDF: Toplam çalışan sayısının yüzde altısı oranında istihdam artışı hedefleyen VDF, işe yeni başlayan adayları özellikle tüketici finansmanı, operasyon ve kredi takip ile sigorta bölümünde değerlendirecek. Başvuruları www vdf com tr adresi üzerinden yapabilirsiniz.

Yapı Kredi: 2009 – 2010 dönemi için banka ve iştiraklerde toplam bin kişiyi işe almayı planlayan Yapı Kredi, yeni mezunları istihdam ederek yetiştiriyor. Kariyerinde bankacılığı hedeflemiş, öğrenmeye ve gelişime açık, dinamik, geleceğin yöneticileri olabilecek nitelikte adaylarla çalışmayı tercih eden Yapı Kredi, deneyimsiz eleman alımlarında üniversite mezunu ve yabancı dil bilgisine sahip kişileri arıyor. Adaylar başvurularını www yapikredi com tr adresinden yapabilir

Şiddetli Adet Agrısı Olan Genç Kızlara Tavsiyeler Öneriler

Şiddetli Adet Agrısı Olan Genç Kızlara Tavsiyeler Öneriler



Şiddetli Adet Agrısı Olan Genç Kızlara Tavsiyeler Öneriler

Kadınların her ay düzenli olarak adet (regl) sancılarıyla baş etmek zorunda kalmaları sadece fiziksel olarak değil ruhsal olarak da sorunları beraberinde getiriyor.


Çoğu zaman ağrılarla baş etmek zorunda kalmak sosyal hayatı da olumsuz yönde etkiliyor. Peki, adet sancıları ile yaşamaya mahkum musunuz? Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz International Hospital Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği ve Tüp Bebek Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Çepni konuyla ilgili bilgi verdi.

Adet sancısı ve ağrısı bir sağlık sorunu mudur?

Adet döneminin ağrılı geçmesi ‘dismenore’ olarak adlandırılır. Yumurtlamanın oluştuğu adet düzeninin başlaması ile yaklaşık 17-18′inci yaşlarda dismenore de başlar. Ortalama olarak üreme çağındaki, yani kendiliğinden adet görebilen kadınların yüzde 40-60′ı regli ağrılı yaşar. Bu, genç yaşlarda daha fazladır. Batı ülkelerinde yapılan çalışmalarda 19 yaş civarındakilerin yüzde 75′inin ağrılı adet gördüğü belirlenmiştir. Bunların yüzde 17’si okula gidemeyecek kadar ızdırap çeker. Yarısı çok ciddi ağrılar hisseder. Yaş ile birlikte sıklık azalır ve 40 yaşından sonra ciddi oranda düşer. Bütün bu veriler dismenorenin çok ciddi sağlık sorunu olduğuna kanıttır.

Adet sancılarını yenmek için neler yapmalıyız?

Ağrılı adet görmede ağrı şiddeti ile ilgili pek çok etken mevcut. Kişinin psikolojik durumu, beslenme alışkanlıkları, aşırı yorgunluk, aşırı stres gibi altta yatan diğer hastalıklar da etkili olur.

Şiddetli ağrıları gidermek için, aşağıda yer alan önerileri uygulayabilirsiniz…

Ağrılı adet görmenin oluşmasını önlemek mümkün değildir. Ağrı ancak doktorun size tavsiye edeceği ilaçlar kullanılarak hafifletilebilir.

Sıcak banyo iyi gelir

Orta dereceli bölgesel sıcak uygulama iyi gelebilir. Bunun için sıcak banyo ya da ayaklara sıcak uygulama önerilir.

Dikkat edilmesi gereken nokta, sıcak uygulamanın direkt karına yapılmamasıdır. Çünkü karın içerisinde bir iltihabi problem varsa, bu yayılabilir ve oldukça tehlikelidir.

Nefes ve kasları güçlendirici egzersizler ağrıları kontrol eder. Ev ortamında yapılabilecek hafif egzersizler önerilir.

Masaj ağrıyı azaltmada etkili bir yöntemdir. Ağrıyan bölgenin altına yoğurma tarzında ritmik masaj uygulanırsa, ağrının algılanması azaltılabilir.

Düzenli uyku, gerginliği azaltacağından ağrıyı kontrol etmede işe yarar.

Adet Döneminde Neler yenmeli?

İyi beslenme ve bunun adet döneminde de sürdürülmesi ağrıyı azaltmada etkilidir. B vitamini ve magnezyumdan zengin besinler bu dönemde oluşan rahatsızlıkları ve ağrıyı gidermede yardımcı olur.

Adet döneminde; et, balık, karaciğer, kuru baklagiller, fındık, fıstık, susam gibi yağlı tohumlar, koyu yeşil yapraklı sebzeler ve öğütülmemiş tahıllar tüketilmelidir.

Eğer kişide adet kanamasından önce baş ağrısı, karında şişlik gibi problemler oluyorsa reglden bir hafta önce tuz kısıtlanmasına gidilebilir.

Doğal idrar sökücü olan maydanoz, ıhlamur, kuşkonmaz gibi besinler bu dönemde alınan ödemi giderir.

Kafeinli ve gazlı içeceklerden kesinlikle uzak durmalısınız.

Adet sancısı birçok bayanın ortak derdidir. Her ay belirli günlerde belkarın ve yumurtalık bölgelerinde oluşan spazm şeklindeki dayanılmaz ağrılar yüzünden kimi işiyle ilgili önemli bir toplantıya katılamazken…Balık yumurta tavuk ve süt adet sancılarını önlerken elmaincir ise sinirlilik ve gerginlik gibi adet öncesi sendromuna iyi geliyor. Adet sancıları çoğu kadının ortak derdidir. Her ay belirli günlerde belkarın ve yumurtalık bölgelerinde oluşan spazm şeklindeki dayanılmaz ağrılar yüzünden kimi işiyle ilgili önemli bir toplantıya katılamazken kimi de günler öncesinden biletini aldığı konsere gidemez.

Sıkıntı sinirlilik halsizlik gibi adet

Bazı kadınlar ise adet sancılarını geçirmek için ağrı kesicilerden medet umar. Oysa yenilen gıdalara dikkat ederek adet

BALIK VE YUMURTA ADET SANCISINI HAFİFLETİYOR

Yapılan araştırmalar tuz yağ ve şeker miktarını azaltıp protein bakımından zengin olan balık ve yumurtayı fazla yiyenlerde lifli besinleri sofrasından eksik etmeyenlerde adet

Deniz mahsullerinde soya fasulyesinde sütte ve susamda ağrıyı azaltmak yanında kişiye mutluluk hissi de veren “trytophan” isimli bir çeşit amino asit bulunduğunu hatırlatan uzmanlar bu gıdalar sayesinde adet döneminin ağrısız geçirilebileceğini belirtiyorlar. Adet

İştah ya kapanır veya kişide aşırı tatlı yeme isteği ortaya çıkar. Bunların yanı sıra depresyonalınganlık gerginlik endişe uyum güçlüğü gibi duygusal değişiklikler de görülebilir. Kadınların yüzde 10’u adet öncesi sendromu (PMS) diye bilinen bu dönemi çok şiddetli yaşarlar. Daha çok 20’li ve 30’lu yaşlarda görülen adet öncesi sendromunun en önemli sebebi hormonal dengesizliklerdir.

KAFEİNLİ İÇECEKLERDEN UZAK DURUN EGER ADETINIZ VARSA

Hormonlar üzerinde etkileri olan bazı besinler iseadet öncesi sendromunu önler. Örneğin adet tarihinden birkaç gün önce tuz azaltılırsa şişme ve ödemin önüne geçilebilir. Kafeinli içeceklerden uzak durulması isehuzursuzluk hissini ve göğüslerdeki hassasiyeti azaltır.

Diyetisyenler bu konuda şöyle diyorlar : “Stres aşırı alkol tüketimi beslenmede doymuş yağ oranı fazlalığı adet öncesi sendromunu hızlandırıcı faktörlerdir. Şeker hastalıklarında da sendrom daha ağır seyreder. Bu dönemi hafif geçirmek için karbonhidratlı gıdalardan uzak durmak gerekir. Adet döneminde ve adet öncesi sendromunda kalsiyumun önemi büyüktür.

Kalsiyumun yüzde 99’u kemiklerde geri kalanı da kandadır. Kandaki kalsiyum kas ve sinir iletimini sağlar. Kandaki kalsiyumun seviyesi düştüğünde bundan kas ve sinir sistemi olumsuz yönde etkilenir. Böyle bir durumda adet öncesi sendromu daha yoğun yaşanır.

Kalsiyum B vitamini E vitamini çinko ve magnezyum bakımından zengin gıdalar almak gerekir. Yani bol bol siyah üzüm yumurta kabak patates kavun ay çekirdeği fındık ceviz muz ciğer deniz ürünleri ve balkabağı yenilmelidir”

ADET ÖNCESİ SENDROMUNU AZALTAN GIDALAR HANGILERIDIR

B vitamini : Ciğer böbrek yumurta sarısı yapraklı sebzeler. Kalsiyum : Süt balık ayçekirdeği soya fasulyesi yerfıstığı ceviz somon. Magnezyum : Mısır fındık maydanoz elma incir limon portakal un

ADET SANCILARINI AZALTAN GIDALAR HANGILERIDIR

Balık yumurta lifli besinler tavuk deniz mahsulleri soya fasulyesi süt susam. öncesi sendromlar da dikkate alındığında kadınların yaklaşık on günü regl döneminin sıkıntılarıyla başbaşa geçer. İşin acı tarafı bu ağrılı ve sıkıntılı süreç bazı kadınlar tarafından adeta bir kader gibi görüldüğü için hiçbir önlem almayı akıllarına getiremezler. sancılarına dur demek mümkün. öncesi vücut su toplamaya göğüsler hassaslaşmaya başlar.

Rober Hatemo Mahrum Zilsesi Melodi İndir Mahrum Şarkısı İndir

Rober Hatemo Mahrum Şarkısı İndir Mahrum Zilsesi Melodi İndir
2010 Rober Hatemo, 2010 Rober Hatemo albümü dinle, mahrum şarkı indir, mahrum şarkısı melodi indir, Mahrum Zilsesi indir, Rober Hatemo, Rober Hatemo 2010 albümü, Rober Hatemo 2010 albümü şarkı sözleri, Rober Hatemo 2010 yeni albümü dinle, rober hatemo şarkısı mahrum indir, rober hatemo-Hurra dinle, rober hatemo-Mahrum dinle


kaldırıldı
süre:1:30 dakika
telif hakkı:var(demo)

ronaldo karamanca dili montaj, ronaldo karamanca komik video izle, ronaldo komik montaj video,

ronaldo karamanca dili montaj, ronaldo karamanca komik video izle, ronaldo komik montaj video, ronaldo montaj videosu izle

Ronaldonun Karamanca Diliyle Dublaj Videosu İZLE ronaldo montaj videosu izle,ronaldo karamanca dili montaj,ronaldo karamanca komik video izle,ronaldo komik montaj video

ebru gündeş satıyor ebru gündeşin kıyafetleri satılık ebrugudessatiyor.com

ebru gündeş kıyafetleri ebru gündeş kıyafetleri al ebru gündeş satıyor ebru gündeşin kıyafetleri satılık ebrugudessatiyor.com

ebru gündeş satıyor,ebrugudessatiyor.com,ebru gündeş kıyafetleri,ebru gündeşin kıyafetleri satılık,ebru gündeş kıyafetleri al

Sahnede giydiği tüm kıyafetlerini satacak
Ebru Gündeş elbiselerini satışa çıkardı
Ebru Gündeş önceki akşam Kıbrıs'taki Malpas Hotel'de sahne aldı. Son albümü 'Evet'in yanı sıra hit olmuş şarkı sözlerilarına da performansında yer veren Gündeş hayranlarından büyük alkış aldı.


satış sitesine giriş burada buyrun
Akşam'ın haberine göre; Gündeş kıyafetiyle de ilgi çekti. Sahne kostümü seçimlerinde adından söz ettiren ve çoğu Roberto Cavalli imzası taşıyan elbiseleriyle beğeni toplayan Gündeş bir hayranının 'Elbiseniz gerçekten çok güzel' demesi üzerine bütün kıyafetlerini internet üzerinden satışa çıkaracağını açıkladı.
Tüm gelirin kimsesiz çocuklara bağışlanacağını dile getiren güzel sanatçı 'Bugüne kadar birçok yardım konseri verdim ama artık daha fazlasını yapmak istiyorum. Böyle bir ilke imza atacak olmak benim için mutluluk verici' açıklamasını yaptı.

Maskeli Balo dizi müzigi, Maskeli Balo dizi müziği indir, Maskeli Balo jenerigi

Maskeli Balo, Maskeli Balo dizi müzigi, Maskeli Balo dizi müziği indir, Maskeli Balo jenerigi, Maskeli Balo jenerik, Maskeli Balo jenerik downluad, Maskeli Balo jenerik indir

Maskeli Balo Dizisi Jenerik Müzigi İndir Dizi Müzigi
maskeli balo

Link