22 Şubat 2011 Salı

Kaddafinin Son Konuşması - Kaddafi Halkına Seslendi : İstifa etmeyeceğim

Kaddafinin Son Konuşması - Kaddafi Halkına Seslendi : İstifa etmeyeceğim

"İSTİFA ETMEYECEĞİM"
Libya lideri Muammer Kaddafi, ülkesinde bir haftadır süren gösterilerin ardından, görevinden istifa etmeyeceğini bildirdi.
Devlet televizyonundan halka hitap eden Kaddafi, istifasını isteyen göstericilerle mücadele edeceğini, ülkesinden ayrılmayacağını söyledi. Kaddafi, "burada bir şehit olarak öleceğini" belirtti.
"Ben devrimin lideriyim, istifa edecek bir devlet başkanı değilim" diyen Kaddafi, yönetime karşı gösterilerin dünyada Libya’nın imajını bozduğunu kaydetti.

KADDAFİ, YANDAŞLARINI YARINDAN İTİBAREN GÖSTERİ YAPMAYA ÇAĞIRDI
Libya lideri Muammer Kaddafi, ülkesinde bir haftadır süren gösterilerin ardından, görevinden istifa etmeyeceğini bildirdi.
Devlet televizyonunda bağırarak ve yumruğunu sallayarak halka hitap eden Kaddafi, istifasını isteyen göstericilerle mücadele edeceğini, ülkesinden ayrılmayacağını söyledi.
Libya’da bir şehit olarak öleceğini belirten Kaddafi, "Ben devrimin lideriyim, istifa edecek bir devlet başkanı değilim" dedi.
Kaddafi, yönetime karşı gösterilerin dünyada Libya’nın imajını bozduğunu kaydetti.
1980’li yıllarda ABD saldırısında bombalanan ve "meydana okuma anıtı" olarak korunup onarılmayan binanın girişinde oluşturulan kürsüde konuşan Kaddafi, yönetime karşı gösterilerin dünyada Libya’nın imajını bozduğunu belirtti ve olaylardan "diğer Arap ülkelerindeki olayları kopyalayan gençleri" sorumlu tuttu.
"Libyalılara şan ve şeref getiren bir bedevi savaşçısı olduğunu" ifade eden Kaddafi, "Biz Libyalılar geçmişte ABD ve İngiltere’ye direndik, teslim olmayacağız" dedi.
İstifa edecek bir makamı olmadığını belirten Kaddafi, yandaşlarına yarından itibaren gösteri yapmaları çağrısında bulundu.
Henüz güç kullanmadığını, gerekirse kullanacağını vurgulayan Kaddafi, protestocuları "Libya halkını temsil etmeyen çete üyeleri, sıçanlar ve paralı askerler" olarak tanımladı.
Libya yasalarına göre ölümü hak ettiklerini söylediği protestocuların Libya’yı "bir İslam devletine, yeni bir Afganistan’a dönüştürmek istediğini" ileri süren Muammer Kaddafi, ordu ve polise düzeni sağlama emri verdi.

KADDAFİ, İSYANCILARI "TİANANMEN VEYA FELLUCE BENZERİ MİSİLLEME VE EV EV ARAMAKLA" TEHDİT ETTİ
Libya lideri Muammer Kaddafi, "isyancıları" Tiananmen (Çin) ve Felluce (Irak) benzeri bir misillemeyle tehdit etti.
Kaddafi, Libya televizyonundan naklen yayımlanan konuşmasında, "Silahlarınızı iade edin, yoksa kıyımlar olacak" diyerek, isyancılara Tiananmen ve Felluce benzeri bir misilleme tehdidinde bulundu.
Libya lideri, "Tüm gençler yarın devrimi koruma komiteleri kurmalı. Yolları, köprüleri, havaalanlarını koruyacaklar. Herkes sokağın kontrolünü almalı, Libya halkı Libya’nın kontrolünü almalı, onlara halk devriminin ne olduğunu gösterelim. Hiçbir çılgın ülkemizi bölemez" diyerek, ülkesini bir haftadır sarsan ayaklanmayı durdurmak için tüm Libya’yı "ev ev arama" tehdidinde bulundu.
Öte yandan, BM Güvenlik Konseyi’nin Libya’daki olayların görüşüldüğü acil toplantısı New York’ta başladı. Almanya’nın BM daimi temsilcisi Peter Wittig, "hızlı ve açık" bir eylem çağrısı yaptı.
Birçok Libyalı yetkili ve diplomat gibi görevinden istifa etmeyen Libya’nın BM Büyükelçisi Muhammed Şalgam, Konsey toplantısına katılırken, Libya’yı gerçekten temsil edip etmediği konusunda şüphelere yol açtı.
Muammer Kaddafi’nin çocukluk arkadaşı olan Şalgam, Konsey’e dün akşam gönderdiği mektupla, Libya hava sahasının kapatılması ve sivillere yardım için bir insani koridor oluşturulmasını isteyen yardımcısı İbrahim Dabbaşi’nin çağrılarına destek vermediğini, ancak ülkesindeki yöneticilere "şiddetin durması gerektiğini" söylediğini bildirdi.
BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Navi Pillay da Libya’daki şiddet olaylarıyla ilgili "insanlık suçu işlenmesi olasılığını" gündeme getirerek,
uluslararası bağımsız bir soruşturma açılmasını istedi.

Ceren Kaplakaslan - Ceren Kaplakaslan Resimleri

Ceren Kaplakaslan - Ceren Kaplakaslan Resimleri

Vodafone 945 Özellikleri Vodafone 945 Kampanya Şartları Ayda 1 Tl Ye

Vodafone 945 Özellikleri Kampanya Şartları

Vodafone ayda 1 TL’ye telefon kampanyasına yeni bir model ekliyor. Daha önce Vodafone 840,Vodafone 547 ve Vodafone 845 modellerini abonelerine ayda 1 TL’ye sunan Vodafone kampanya son model gelişmiş özelliklere sahip Google Android’li 945 modelinide ekliyor.

Vodafone 945′in Özellikleri
Boyutlar 109.1×55,9×14.1 mm
Ağırlık (batarya dahil) 130 gr
Ekran 3.2″
Ekran renkleri 256.000 renk
Çözünürlük 240 x 400 piksel
Arama ve bitirme tuşları ile yumuşak tuşlar
Renk Siyah
Güç yönetimi 1200 mAH
Konuşma süresi (maksimum): 240 dak
Bekleme süresi (maksimum): 200 saat
Çalışma süreleri, kullanılan radyo erişim teknolojisi, telefon operatörü şebeke yapılandırması ve kullanımına bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
Hafıza Telefon hafızası 300 MB MicroSD hafıza kartı yuvası, 16 GB’a kadar artırılabilir hafıza, Dahili kullanıcı hafızası: 512 MB
Şebeke Dört bantlı GSM EDGE 850/900/1900/2100 , WCDMA 1900/2100 (Latin Amerika, Kuzey Amerika, Avustralya ve İsrail), WCDMA 900/2100 (dünyanın geri kalanı)
Veri ağı HSDPA 7.2 Mbps
Bağlantı Bluetooth sürümü 2.1 + EDR, Tam-Yüksek Hızlı USB 2.0 (micro USB), 3.5 mm AV konnektör
Yazılım platformu Android 2.1 Eclair
Uygulamalar Fotoğraf galerisi
Radyo
Müzik Çalar
E-posta ve mesajlaşma E-posta istemcileri (POP3, Gmail)
Sohbet istemcileri (yerel, Google Talk)
* Bazı servisler sadece indirme ya da yükseltme ile kullanılabilir hale gelir. Sadece, uyumlu multimedya mesaj ya da e-posta özellikleri sunan cihazlar multimedya mesajlar alabilir ve gösterebilir. İçeriğin görünümü değişiklik gösterebilir. Bazı görüntüler ve zil sesleri başkalarına iletilemez.
Kamera 5 MP
GPS ve navigasyon Var
Google Uygulamaları, G-Sensor

Mesajlar
SMS Evet
MMS Evet
Çevrimiçi sohbet Evet
E-posta Evet
Bas Konuş Hayır

Navigasyon
Dahili GPS Evet

İnternet
İnternet tarayıcı Evet
RSS-okuyucu Hayır

Diğer cihazlarla bağlantı kurulması
WLAN Evet
USB-kablosu Telefonla birlikte verilir
Kızılötesi bağlantı noktası Hayır
Bluetooth Evet
Dahili veri modemi Hayır
Bilgisayarla senkronizasyon Hayır

Vodafone 945′e sahip olabilmek için Vodafone Cep Avantaj tarifelerinden birine abone olmanız ve 24 ay taahhüt vermeniz gerekiyor.

İşte Cep Avantaj Tarifeleri ve ayrıntıları

Tarife Adı Cep Avantaj Her yöne Cep Avantaj Her yöne+ Vodafone Red Vodafone Red+
Aylık ücret 55 TL 75 TL 95 TL 145 TL
Her Yöne 750 dk 1000 dk 1500 dk 3000 dk
Şebeke içi Limitsiz Limitsiz Limitsiz Limitsiz
Sabit hatlar Limitsiz Limitsiz Limitsiz Limitsiz
Paket aşımında her yöne dk fiyatı 40 kr 40 kr 40 kr 40 kr
SMS 35 kr 35 kr 35 kr
Data - 250 MB/30 gün 1 GB/30 gün 4 GB/30 gün
Aylık Cihaz Bedeli 1 TL
Taahhüt Süresi 24 Ay
Fiyatlara KDV(%18), ÖİV(%25) dahildir.

Vodafone Cihaz Kampanyası’ndan sadece bireysel faturalı ses tarifelerinden birini seçen mevcut veya yeni tüm bireysel faturalı aboneler yararlanabilirler.
Son 6 aydır faturalı Vodafone abonesi olan ve faturalarını düzenli ödeyen aboneler kampanyaya kredi kartsız katılabileceklerdir. Bu kriterleri sağlamayan aboneler, Vodafone 547, Vodafone 840 modeli için 15 TL değerindeki tutarı, Vodafone 945, Vodafone 845 modeli için 25TL değerindeki tutarı kampanya kapsamında yer alan banka kredi kartları ile 12 eşit taksit ile ödeyerek dahil olabilirler. MNP ile son 30 gün içerisinde geçiş yapmış ve geçiş yaptığı operatöre ait en son faturasının tüm vergiler dahil 40 TL veya üzeri (Fatura ibrazı şarttır) olduğunu ibraz eden aboneler kampanyaya kredi kartsız dahil olabilirler.
Kampanya kapsamında belirtilen fiyatlara cihaz bedeli, taahhüt süresi boyunca kampanya kapsamında seçilen tarife kullanımı dahildir.
Ses ve SMS kullanımları abonelerin bulunduğu tarife üzerinden ayrıca ücretlendirilecektir.
Uluslararası aramalar, yurtdışında görüşme (roaming) ücretleri ve özel servis aramaları için Vodafone Abonelik Paketleri ve Ücret Tarifeleri geçerlidir.
Uluslararası SMS gönderimleri için yurtdışı SMS ücretleri geçerlidir.
Kampanya kapsamında bir seferlik 1 GB internet kullanımı yapılır.
Hediye olarak verilen data kullanımı fatura döneminden bağımsız olup, 30 gün olup kullanılmayan haklar devredilmeyecektir.
Kampanya kapsamında verilen bu haklar hat aktif ve kampanyada olduğu sürece geçerlidir.
Bir GSM numarası sadece bir kere kampanyadan yararlanabileceklerdir. Bir abone bir GSM hattıyla aynı anda sadece bir cihaz kampanyasından yararlanabilir. Başka bir Vodafone cihaz kampanyasından yararlanabilmesi için ayrı bir GSM hattıyla kampanyaya dahil olması gerekmektedir.
Bir müşteri numarasına bağlı en fazla 3 abonelik (GSM numaraları) aynı anda kampanyadan faydalanabilir.
Kampanya kapsamında paketler arası geçişe izin verilmemektedir.
Taahhüt geçerlilik süresi bitiminden önce; Vodafone GSM Abonelik Sözleşmesi ile tesis edilen aboneliğin abone tarafından tek taraflı olarak veya taahhütnamedeki yükümlülüklerini yerine getirmediği için Vodafone tarafından feshedilmesi ve/veya hattın iptal edilmesi, dondurulması, kısıtlanması ve/veya abonenin hattını iptal etmesi, dondurması, kısıtlaması, devretmesi, faturasız hatta çevirmesi, kampanya kapsamında kullandığı tarife paketini değiştirmek istemesi, numara taşınabilirliği kapsamında başka bir operatöre geçmesi durumunda durumunda cezai şart; kampanya kapsamında yer alan cihazların cari fiyatından kampanya kapsamında yapılan cihaz taksit bedelerinin düşürülmesi ile hesaplanmaktadır. Kampanya kapsamında yapılan cihaz taksit bedeli ile kast edilen: Kampanya kapsamında kalınılan ay sayısı X cihaz taksit bedelidir. Vodafone markalı cihazların son kullanıcı bedelleri aşağıda verilmiştir.
- Vodafone 547: 204 TL
- Vodafone 945: 329 TL
- Vodafone 840: 204 TL
- Vodafone 845: 275 TL
Kampanyaya ait cihazlarda oluşabilecek arıza veya herhangi bir nedenle yapılacak olan geri iade işlemlerinden sorumluluk ithalatçı firma, satışın yapıldığı mağazaya aittir. Bu gibi durumlarda Vodafone Telekomünikasyon A.Ş.’nin herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır

Survivor Derya Büyükuncu Kim - Derya Büyükuncu Resimleri


Derya Büyükuncu (d. 2 Temmuz 1976) sırt üstü ve kelebek kategorilerinde yüzmekte olan Türk yüzücüdür. 1992'den itibaren beş yaz olimpiyatında yarışmıştır. 2000 FINA Dünya Kısa Kulvar Şampiyonası'nın 100m sırt üstü kategorisinde ABD'li Neil Walker ve Küba'lı Rodolfo Falcon'un ardından bronz madalyanın sahibi olmuştur.

Lizbon, Portekiz'de düzenlenen 1999 Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası finalinde 52.88'lik dereceyle yüzmüştür.

İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılan 2009 Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda, 200 metre sırtüstünde 1.51.08 ile Türkiye rekoru kırarak finale çıkan Büyükuncu, finalde 1.51.54'lük derecesiyle Avrupa 5.si oldu.

2011 Survivor Ne zaman Başlayacak Yeni Sezon

2011 Survivor Ne zaman Başlayacak

Ekranın dahi çocuğu, yeni yarışmaları, özel hayatını anlattı.

Yetenek Sizsiniz’de büyük final 19 Mart’ta. Bir hafta sonra da sürpriz isimlerle Karayipler’de ‘Survivor’a başlıyor. “Yeni Popstar olacak” dediği ‘The Voice’ eylülde ekranlarda olacak. Tempoyu düşürmeden bir de acunn.com’la internet dünyasına dalıyor. Bütün bu koşuşturmanın içinde Acun Ilıcalı, Defne Joy Foster’ı kaybetmenin şokunu atlatabilmiş değil. Foster’ın ölümü hakkında konuşurken hüzünleniyor. Çocuklarından bahsettiğinde ise duyduğu heyecan gözlerine yansıyor. Neden bu kadar sevildiği sorusunun yanıtı ise insana verdiği güven, pozitif enerji ve samimiyetinde saklı. Acun Ilıcalı’yla yoğun temposu arasında Levent’teki ofisinde konuştuk.

* Gördüğümüz kadarıyla çok sıkıntılı günler geçirdiniz? ‘Yok Böyle Dans’ta üzücü bir final izledik. Şimdi nasılsınız?
Yani benim için de birçok zorluğu içinde barındıran bir sene oldu. Fakat hayatım boyunca çok zorluklar yaşamış biriyim. Sadece uzun zamandır başıma bir şey gelmiyordu. ‘Yok Böyle Dans’ bizim için çok değerli bir projeydi. Gönül büyük bir coşkuyla bitmesini isterdi. Fakat Allah’ın takdiri, bize böyle bir acı yaşattı. Defne’ye olan sempatimi herkes bildiği için ne kadar üzüldüğümü tahmin etti insanlar.

* Ölüm haberini ne zaman aldınız?
Ölüm haberini sabah uyandığımda aldım. Toplam 26 tane mesaj vardı telefonda. Bunun tek bir anlamı var. Ya çok yakınımdan biri vefat etti ya da çok yakınımdan birinin başına bir şey geldi. Ondan sonra 10 saniye durdum. Tabii telefonu açacağım, mesaja bakacağım, bakmaya korktum. Uyku sersemiyim zaten. Bastığım anda Defne Joy Foster’ı gördüm. Zaten “Ya kaza” dedim ya bir şey oldu. Sonra biraz daha açınca mesajı zaten gördüm yani. Sabah gözümü açtığım anda haberi aldım.

* “Şaka olabilir mi?” diye düşündünüz mü?
Düşünmesi bile ürkütücü. Fakat benim sıra dışı bir hayatım var biliyorsun. Çok yakınlarımı kaybetmiş bir insanım. Ben ölümün bir son olmadığını düşünüyorum. O yüzden hani korkunç üzülmeme rağmen kendi kendime iki telkinim vardır. Birincisi “Biz ölmeyecek miyiz?” diye düşünüyorum. Aynı sonu biz de yaşayacağız.

* Ölümden korkmuyorsunuz?
Korkmuyorum diye bir iddiada bulunmayayım. Ama ölümün bir son olmadığını düşünüyorum o yüzden hani açıkçası kendi kendime annemle babamla da ilgili o telkini yaptım onlar öldüğü zaman. Sonuçta hani ben ölmeyecek olsam onlar ölmüş olduğu için aşırı derecede üzüleyim ama hepimizin sonunun aynı olduğunu düşünüyorum. Defne maalesef bu sona çabuk ulaştı.

* Yeni bir format aldınız mı?
‘The Voice’ isimli bir format aldım. Hollanda’da reyting rekoru kırmış bir reality show. Eylülde başlıyor. Bu kez jüri de yarışıyor. Yarışmacıları jüri seçiyor ve bir takım oluşturuyor. Kimin yarışmacısı birinci olursa o kazanmış oluyor. Jüri sahneye ters oturuyor, ters oturup yeteneğin sesini duyduğu zaman ancak sesini beğenirse düğmeye basıp koltuğu döndürüp yetenekle göz göze gelebiliyor. Ve bu şekilde ancak takımını alabiliyor. Adı da o yüzden ‘The Voice’.

* Reyting kaygınız var mı?
Çok ciddi derecede tutacağını düşünüyorum. Yeni pop star olacak.

* Gelelim Show TV ile olan durumunuza. Yazıldı, çizildi. Show TV Acun’un alacaklarını ödeyemediği için bünyesindeki bir kanalı ona teklif etti diye. Doğru mu?
Öyle bir anlaşma yok. Çok ciddi bir alacağım var evet. Fakat her zaman bana borçlarını öderler. Hayatımda hiçbir alacağım için hiç kimseyi taciz etmiş bir insan değilim.

* Bir gün bu noktaya geleceğinizi hiç hayal etmiş miydiniz?
Hayal etmemiştim. Hayal etseydim bence gelemezdim zaten. Yani ben buraya gelmeyi kafama koysaydım inan bu noktaya gelemezdim. Çünkü bu noktaya gelmek için o zaman yanlışlar yapardım.

* Kendinize rakip gördüğünüz bir isim var mı? Ya da “Evet şunu kıskanıyorum” dediğiniz?
Hiç kimseyi kıskanmam. Öyle bir duygum yok. Fakat yani iyi olmasını istediğim dostlar var. Cem Yılmaz’ın her zaman iyi olmasını isterim. Çünkü Türkiye için çok önemli bir değer. Onun dışında Hülya Avşar benim için her zaman özeldir. Rıdvan Dilmen de yine ünlülerden kendime çok yakın gördüğüm isimlerden biri. Fakat böyle durumlarda benim aramın iyi olduğu çok insan var. Mesela Kıvanç’la (Tatlıtuğ) hafta da en az 2-3 kere görüşürüz.

* Genç yaşta bu kadar insanla yakın dostluğu nasıl kurdunuz?
Bazen insanlar şöyle düşünüyor. “Acun’un zekası bende de var. Ben de o noktalarda olabilirdim. Acun niye bu noktada?” Benim başarımın hiçbir tarafında sadece zeka ön planda değil başarımın sırrı insan ilişkilerinden geçer. Kimseyi arkadan vurmam. Bir şekilde arkadaşlarıma hep destek olurum. Ama bu destek içten bir destektir. Bunların bana bir gün geri döneceğini hep biliyordum zaten. Bunu muhabirken de biliyordum. O dönemde Hülya Avşar’ı hiçbir zaman satmadım. O dönemlerde yaptığımız röportajlarda belki yayınlamadığım da birçok şey oldu. Ama bugün baktığım zaman Hülya bir dediğimi iki etmez. Hep ektim. Ne ekersen onu biçersin derler ya. İlişkiler konusunda hep ektim hayatım boyunca. Şimdi de biçme zamanı.

* Yakın dostlarınız kimler?
Emre Belözoğlu, Gökhan Şükür vardır. Ali Abi’den (Taran) çok yararlanıyoruz. Hülya’yla zaten iş dışında da devamlı görüşüyoruz. Onun dışında Esat benim çocukluk arkadaşım. Okan Buruk’u yine çok severim. Rıdvan Abi’yle (Dilmen) bol bol görüşürüz. Şansal Abi (Büyüka) zaten akrabam gibi.

* Çocuklarınızı ne sıklıkla görüyorsunuz?
Bugün ofisteydiler. Beraber ‘Yetenek Sizsiniz’ kasetini seyrettik. Şimdi evdeki kedi ölmüş, büyük olan daha doğrusu Leyla “Kedi kaçmış” diyor, belli ona söylememişler. Ufaklık nereden duyduysa ondan üç yaş daha küçük düşün üç yaşında, Yasemin arkadan bağırıyor: “Kedi öldü baba” diye. O gerçeği görmüş.

* Büyük kızınız Banu’yla ilgili haberler çıktı iş dünyasına giriyor diye. Bunu nasıl karşılıyorsunuz?
Biz niye yaşıyoruz? Valla çocuklarım için yaşıyorum ben. Sonuçta mal varlığımı mezara götürecek halim yok. Bütün mal varlığım onların. Onların mutlu bir hayat sürmeleri için bir şekilde bana göre iş hayatını da yaşamaları lazım. Büyük kızım Banu Koç Üniversitesi işletme bölümünde okuyor. İdealleri arasında televizyonculuk var. Medya var. Dijital medyada ciddi derece de yararlanmayı düşünüyorum ondan. buraya

* Çok vaktinizin olmadığını biliyoruz ama görmediğimiz, bilmediğimiz Acun ne yer, ne içer? Neleri sever?
Bilmediğiniz Acun kalmadı. Zaten 24 saat kameralarla yaşıyorum ben. Şimdi sağ olsun magazinci arkadaşlar kebapçıya girsem beş kamera dışarıda beni bekliyor.

* Özel hayatım kalmadı diyorsunuz?
Özel hayat değil. Ö harfi kalmadı. Geçen halı sahada maç yapıyoruz yine kameralar indi en son dedim ki magazinci arkadaşlara “Takım kurun da bir maç yapalım.” Bunlar bir hırslanmışlar. Bütün magazinciler halı sahada gece yarısı buluştuk. Ya bir baktım bunlar ısınma hareketleri falan yapıyorlar. “Siz niye ısınıyorsunuz?” dedim. “Abi yeneceğiz seni” diyorlar. “Siz kimsiniz?” dedim ya bizi yeneceksiniz. Bir de halı sahada iyi kötü namımız var bir şey var. Acun Medya’dan bir takım yaptım. Sana şöyle söyleyeyim. Maç kaç 7-3 mü 8-3 mü ne bitti. Ya 70 dakikada üç gol attılar. En komiği ne biliyor musun?” Bir daha maç yapar mısın?” diyorlar bana. Bizim her dakika hoşlandığımız haberler çıkmıyor. Bunun farkında olan biriyim. Ama o çıkan haberlerde magazinci top oynayan arkadaşlarımın bir suçu olmadığını da biliyorum. Gazetedeki sistemi çok iyi bildiğim için benim onlarla her zaman aram iyidir. Ne zaman isterlerse ders vermeye yine hazırım Acun futbol okulu yeteneksiz gazetecileri mutlaka bekliyor. Bunu da biraz hayır işi gibi görüyorum. Gazetecilere futbol öğretiyoruz.

*‘Yetenek Sizsiniz’de büyük final ne zaman olacak?
Büyük final 19 Mart Cumartesi. Canlı olacak. Bu hafta yarı finallerimiz başladı.

*‘Survivor’da şaşırtıcı bir isim var mı?
Sadece şöyle söyleyeyim. Türkiye’yi ekran başına kilitleyecek bir ‘Survivor’ takımı kurdum. 26 Mart’ta ‘Survivor’a başlayacağız canlı, real time yani. Pascal var, Derya Büyükuncu var. Çok enteresan sürpriz birkaç isim var. Bu kez altı ünlü, altı ünsüze karşı olacak.

*Acun’un kaçış noktaları var mıdır?
Kapasitemin çok üzerinde işin yükünü almış durumdayım. Yarı baygın geziyorum bazı günler. Öğleden sonraları mutlaka bir yerlerde sızıyorum, uyuyorum. İnsanlar bana gelip de sempati ve sıcaklık gösterdiği zaman psikolojik olarak terapi oluyorum. (Mine Aydın / Milliyet)

Acunn.com - Acunn.com Acun Ilıcalının Yeni İnternet Sitesi

Acunn.com - Acunn.com Acun Ilıcalının Yeni İnternet Sitesi

Acunn.com Dördün biri Oyunu Oyna - Survivora gitme şansını yakala
DÖRDÜN BİRİ" NASIL OYNANIR?


Acunn.com'a üye girişi yaparak Dördün Biri oyun ekranına ulaşabilirsiniz.

Oyun; 1, 2, 3 ve 4 rakamları yazılı kutularından birinin üzerine tıklanarak oynanır.

Oyuna başladığınızda puanınız (0) sıfırdır.

Dört kutudan üçünde, bir sonraki seçime geçmeyi hak ettiğinize işaret eden onay (√) işareti; sadece birinde ise kaybettiğinize işaret eden çarpı (X) işareti bulunmaktadır. Bu işaretlerin kutular içindeki dağılımı otomatik ve karışık olarak sistem tarafından belirlenmektedir.

Tıkladığınız kutudan onay (√) işareti çıkarsa, tekrar bir seçim yapabilmeniz için 4 kutuyu görürsünüz. Bu aşamada iki şey yapabilirsiniz:

1. Yeni bir seçim yaparsınız ve oynamaya devam edersiniz.
2. Oyun ekranının sağ üst köşesinde bulunan "Puanı Kaydet" butonuna tıklar ve puanınızı kaydedersiniz.

Tıkladığınız kutudan onay (√) işareti çıktığında "1" (bir) puan alırsınız. Onay (√) işaretini bulduğunuz her seçim size "+1" (bir) puan kazandırır.

Oyun boyunca, kutularda çarpı (X) işaretini görmediğiniz sürece, istediğiniz zaman puanınızı kaydedebilirsiniz. Seçiminiz sonucunda çarpı (X) işaretiyle karşılaşmanız, kaybettiğiniz anlamına gelmektedir ve kazandığınız puanlar sıfırlanır. Ancak tekrar oynayabilirsiniz; bir kişinin oynayabileceği oyun sayısında herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır.

Puanınızı kaydettiğinizde ise oynadığınız oyunu sonlandırmış olursunuz ve kaydettiğiniz puanla sıralama listesindeki yerinizi alırsınız.

"Puanı Kaydet" butonuna tıklamadığınız sürece puanınız kaydedilmez ve sıralamaya giremezsiniz. Yaptığınız seçimler sonucu ulaştığınız puanla sıralamada yer almak için mutlaka "Puanı Kaydet"e tıklamanız gerekmektedir.

Puanınızı kaydettikten sonra da tekrar (0) sıfırdan başlayarak oyunu oynamaya devam edebilirsiniz. Bir oyun dönemi boyunca kaydettiğiniz en son puan kaç ise, sıralamada o puan ile yer alırsınız. Son kaydettiğiniz puan bir önceki puanınızı siler.
http://www.acunn.com/eglence

Acun Ilıcalı Tv programlarından sonra şimdide internet dünyasına adım attı.İnternetteki potansiyeli gören Acun Ilıcalı yeni internet sitenin adını Acunn.com olarak belirledi.Site geçen cumartesi gecesi açıldı ve tv den duyurusu yapıldı.Siteye baktım bi çok eksikleri var Acun tv işindeki gibi bu işi de başarır mı bilinmez.Ama sağlam ekiple çalışması gerekiyor.Siteye ilk girdiğimizde normal amatör bloglar dan farkı yok gibi.Seo açısından da başarısız sayılır.Acunn dan biz daha kaliteli internet dünyasına bomba gibi bir giriş yapmasını beklerdik.Hani Acun diyor ya Beklentimiz yüksek Bizimde beklentimiz yüksek oldugundan bu siteye begenmedik.
Acunn.com da neler var. Haber , Eğlence , Spor , Ekran. Acunn un elinde bir cok fırsat var tabi.Lig tv de ki maç özetlerinin 3 - 5 dakikalık özetini yayınlama hakkını almış diye duydum.Dogrudur. Mehmet Emin karamehmet ile arası iyi olması gerek ki Show tv yi sırtlayan Acun dur.


Survivor Didem Web cam Video ( Bu Kızı Acun nasıl yarışmaya almış Şaşırdık )

Survivor Didem Oryantal Star Yarışmacısı 1996 Resimleri

Survivor Didem Kimdir - Survivor Didem Oryantal Star Eski yarışmacısıydı

Survivor Gönüllü Yarışmacılar Kimler - Survivor Gönüllüler Yarışmacıları

telden faceye nsıl giricem vodafone

öncelikle vodafone internet ayarlarını yapman gerek.

Bir Soru sor ,sonra cevabını Almak için Takipte Kal

Kuşlarla İlgili Şiir - Kuşlarla İlgili Şiirler

Kuşlarla İlgili Şiir - Kuşlarla İlgili Şiirler

- Tık tık! ..
-Kim o?
- Benim ben, ağaçkakan!
kapıyı vurmuyorum
ağacı kakıyorum

İyi bir şey değil yaptığım, biliyorum
Ama ne yapayım, ben buyum
Kurusun huyum!

Fevzi GÜNENÇ

Acemi Serçe
Çocukluk sona eriyor
Uçuyor yuvadan artık
Sevgili küçük serçe
Hıçkıra hıçkıra ağlıyor
Kucaklaşıp öpüşerek
Ayrılırken annesinden

Atlıyor gök boşluğuna
Acemi yavru serçe
Konacak bir dal arıyor
Uça uça döne döne
Yoruluyor kanatları
Konuyor bir horozun sesine

Seviyor konduğu yeri
Mutlu oluyor yorgun serçe
Uykusu gelmiş uyuyor
Ötmesi bitince horozun
Gökten yere düşüyor
Paramparça oluyor serçe

Ali YÜCE

Anka Kuşu
Koparır bir fırtına,
Alır seni sırtına.
Seni hiç incitmeden
Taşır masal yurduna.

Çocukları çok sever,
Onlara hep "gülün" der,
Ve gülünce çocuklar,
O da bizimle güler...

Bülent ÖZCAN

Yeni örgü kazak modelleri anlatımlı - Anlatımlı Kazak Modelleri

Yeni örgü kazak modelleri anlatımlı - Anlatımlı Kazak Modelleri




2012 örgü kazak modelleri bebek - Bebekler İçin Yeni kazak Modeli

2012 örgü kazak modelleri bebek - Bebekler İçin Yeni kazak Modeli

2011 örgü kazak modelleri bayan - bayanlar için Örgü Kazak Modeli Yeni

2011 örgü kazak modelleri bayan - bayanlar için Örgü Kazak Modeli Yeni



Örgü kazak modelleri erkek - Erkekler İçin Örgü Kazak Modeli

Örgü kazak modelleri erkek - Erkekler İçin Örgü Kazak Modeli

2011 Yeni örgü kazak modelleri ve yapılışı

2011 Yeni örgü kazak modelleri ve yapılışı

malzemeler:
- 6 adet yün

- 100 gr’lık yumak

- 7 numara şiş

beden: 38

yapılışı: Önve arkaya 56 ilmekle başlayıp 2 ters, 2 düz olarak 7 cm. genişliğinde lastik örün, üzerine 15 ilmak düz, 8 ters, 10 düz, 8 ters, 15 ilmek düz örün.

Arka sıraya terse ters, düze düz örün. 6 sırada , ortadaki 10 ilmeği saç örgü olarak burup devam edin. Kolu 2-1 kesin. Ara ara 1 ilmek eksilterek reglan şeklini verin.

ARKA: 56 ilmekle lastikten sonrasını düz örgü devam edin. Kol kesimini ön gibi yapın. Kola 28 ilmekle başlayın. 34 ilmeğe kadar arttırın. Kol oyuntusunu 2-1 olarak kesin. Ara ara 1 ilmek keserek reglan şeklini verin. Yakadan ilmek alıp geniş lastik örün. Saç örgüsünün arasına boncuklu güderi şerit geçirip yakayı hazır gül ile süsleyin.


2011 örgü kazak modelleri ve açıklamalı yapılışları

Örgü kazak modelleri - örgü kazak modelleri ve yapılışları Yeni
Beden 36/38
Malzeme: Orta kalınlıkta lüreksli moher iplik (yak. 80 m/50 gr): yak. 300 gr dore karışımlı gri; 6 ve 7 numara örgü şişleri, 40 cm uzunlukta, 6 numara 1 yuvarlak örgü şişi. Lastik örgü: 1 ilmek yüz, 1 ilmek ters değiştirerek örün. Ajur desen: Örnek şemasına göre örün. Sağ kenardaki sayılar gidiş sıralarını göstermektedir. Dönüş sıralarında ilmekleri göründükleri gibi, dolamaları ters örün. Enine sıraya 1. oktan önce 1 3 ilmek ile başlayın, oklar arasındaki motifi = MS =10 ilmek 4 defa örün, 2. oktan sonra 6 ilmek ile bitirin. Yukarı doğru 1 defa 1. -72. sıraları örün, sonra 57. – 72. sıraları sürekli tekrarlayın. = 1 ilmek ters çapraz ilmekler arasındaki yatay ipe batarak artırın.
Örnek denemesi: 14,5 ilmek ve 20 sıra ajur desen 7 numara şişle = 10 x 10 cm.

Arka parça: 6 numara şişle 58 ilmek atarak başlayın. Pervaz için 1 2 cm = 27 sıra lastik örün, buna 1 dönüş sırası başlayın. Son pervaz sırasında 1 ilmek çapraz ilmekler arasındaki yatay ipe batarak artırın = 59 ilmek Sonra 7 numara şişle ajur desende işe devam edin. Artırmalarda her iki yanda eğimleri şemada verildiği şekilde yapın = 69 ilmek. Pervazdan 23 cm = 46 sıra sonra her iki yanda kol evleri için 3 ilmek kapatın, sonra her 2. sırada 1 defa 2 ilmek ve 4 defa her defasında 1 ilmek kapatın. = 51 ilmek. Kol evi yüksekliği 1 9 cm = 38 sıra olunca omuz eğimleri için her iki yanda 6 ilmek kapatın, sonra 2. sırada 1 defa 6 ilmek daha kapatın. 1. omuz kapanmasıyla birlikte yuvarlak yaka açıklığı için ortadaki 1 9 ilmeği kapatın ve iki tarafı ayrı olarak örün. iç kenarda daha fazla yuvarlaklık için 2. sırada 1 defa 4 ilmek daha kapatın. Böylece bir tarafın ilmeklerinin tamamı kullanılmış olacaktır. Diğer tarafı da karşıt olarak aynı şekilde tamamlayın.

Ön parça: Aynen arka parça gibi örün, ancak daha derin yaka oyuntusu ile. Bunun için kol evi yüksekliği 1 5 cm = 30 sıra olunca ortadaki 1 3 ilmeği kapatın ve iki tarafı ayrı olarak örün. iç kenarda daha fazla yuvarlaklık için her 2. sırada 3 defa her defasında 2 ilmek ve 1 defa 1 ilmek kapatın. Omuzları dış kenarda arka parçayla aynı yükseklikte kesin. Diğer tarafı da karşıt olarak aynı şekilde tamamlayın.

Bitirilmesi: Parçaları gerin, nemlendirin ve kurutun. Dikişleri kapatın. Yuvarlak şişle kol evlerinin kenarlarından her birinden 72 ilmek alın. Dar pervaz için 1 yuvarlak sıra yüz örün, aynı zamanda ilmekleri kapatın. Yuvarlak şişle yaka açıklığı kenarından 78 ilmek alın. Dik yaka için lastik yuvarlak sıralar örün. Yaka yüksekliği 23 cm olunca ilmekleri göründükleri şekilde gevşek kapatın.

Örgü kazak modelleri - örgü kazak modelleri ve yapılışları Yeni

Örgü kazak modelleri - örgü kazak modelleri ve yapılışları Yeni
Beden 36/38
Malzeme: Orta kalınlıkta lüreksli moher iplik (yak. 80 m/50 gr): yak. 300 gr dore karışımlı gri; 6 ve 7 numara örgü şişleri, 40 cm uzunlukta, 6 numara 1 yuvarlak örgü şişi. Lastik örgü: 1 ilmek yüz, 1 ilmek ters değiştirerek örün. Ajur desen: Örnek şemasına göre örün. Sağ kenardaki sayılar gidiş sıralarını göstermektedir. Dönüş sıralarında ilmekleri göründükleri gibi, dolamaları ters örün. Enine sıraya 1. oktan önce 1 3 ilmek ile başlayın, oklar arasındaki motifi = MS =10 ilmek 4 defa örün, 2. oktan sonra 6 ilmek ile bitirin. Yukarı doğru 1 defa 1. -72. sıraları örün, sonra 57. – 72. sıraları sürekli tekrarlayın. = 1 ilmek ters çapraz ilmekler arasındaki yatay ipe batarak artırın.
Örnek denemesi: 14,5 ilmek ve 20 sıra ajur desen 7 numara şişle = 10 x 10 cm.

Arka parça: 6 numara şişle 58 ilmek atarak başlayın. Pervaz için 1 2 cm = 27 sıra lastik örün, buna 1 dönüş sırası başlayın. Son pervaz sırasında 1 ilmek çapraz ilmekler arasındaki yatay ipe batarak artırın = 59 ilmek Sonra 7 numara şişle ajur desende işe devam edin. Artırmalarda her iki yanda eğimleri şemada verildiği şekilde yapın = 69 ilmek. Pervazdan 23 cm = 46 sıra sonra her iki yanda kol evleri için 3 ilmek kapatın, sonra her 2. sırada 1 defa 2 ilmek ve 4 defa her defasında 1 ilmek kapatın. = 51 ilmek. Kol evi yüksekliği 1 9 cm = 38 sıra olunca omuz eğimleri için her iki yanda 6 ilmek kapatın, sonra 2. sırada 1 defa 6 ilmek daha kapatın. 1. omuz kapanmasıyla birlikte yuvarlak yaka açıklığı için ortadaki 1 9 ilmeği kapatın ve iki tarafı ayrı olarak örün. iç kenarda daha fazla yuvarlaklık için 2. sırada 1 defa 4 ilmek daha kapatın. Böylece bir tarafın ilmeklerinin tamamı kullanılmış olacaktır. Diğer tarafı da karşıt olarak aynı şekilde tamamlayın.

Ön parça: Aynen arka parça gibi örün, ancak daha derin yaka oyuntusu ile. Bunun için kol evi yüksekliği 1 5 cm = 30 sıra olunca ortadaki 1 3 ilmeği kapatın ve iki tarafı ayrı olarak örün. iç kenarda daha fazla yuvarlaklık için her 2. sırada 3 defa her defasında 2 ilmek ve 1 defa 1 ilmek kapatın. Omuzları dış kenarda arka parçayla aynı yükseklikte kesin. Diğer tarafı da karşıt olarak aynı şekilde tamamlayın.

Bitirilmesi: Parçaları gerin, nemlendirin ve kurutun. Dikişleri kapatın. Yuvarlak şişle kol evlerinin kenarlarından her birinden 72 ilmek alın. Dar pervaz için 1 yuvarlak sıra yüz örün, aynı zamanda ilmekleri kapatın. Yuvarlak şişle yaka açıklığı kenarından 78 ilmek alın. Dik yaka için lastik yuvarlak sıralar örün. Yaka yüksekliği 23 cm olunca ilmekleri göründükleri şekilde gevşek kapatın.

2012 örgü kazak modelleri - Bayan örgü kazak modelleri 2012

2012 örgü kazak modelleri - Bayan örgü kazak modelleri 2012

2011 Bayan örgü kazak modelleri - örgü kazak modeli Yeni örgü kazak Örnekleri

2011 Bayan örgü kazak modelleri - örgü kazak modeli Yeni örgü kazak Örnekleri

Erkek bebek örgü modelleri - 2011 Erkek bebe örgü modeli

Erkek bebek örgü modelleri - 2011 Erkek bebe örgü modeli

2011 Erkek bere modelleri - Erkek bere modeli anlatımlı

2011 Erkek bere modelleri - Erkek bere modeli anlatımlı

Arka Sıradakiler Yeni Pınar (Nurhak Mine Söz) Resimleri

Arka Sıradakiler Pınar (Nurhak Mine Söz) Resimleri



Dünyanın 7 Yedi Harikası Hakkında Genel Bilgiler

Dünyanın 7 Yedi Harikası Hakkında Bilgiler

Dünyanın Yedi Harikası

Dünyanın yedi harikası M.Ö 2.yy.’da seçildi. Böyle bir sıralama yapma düşüncesi ilk olarak M.Ö 5.yy.’da Herodot’un tarihçesinde geçti. Bir süre sonra Yunanlı tarihçiler o zamanların en büyük abidelerini seçtiler. İskenderiye Kütüphanesi’nin baş kütüphanecisi Finikeli Callimachus (M.Ö. 305 – M.Ö. 240) “Dünyadaki Harikaların Bir Listesi’ adlı eserini bu dönemde yazdı. Bu liste hakkında tüm bildiğimiz, sadece bu başlık. Çünkü kitap İskenderiye Kütüphanesi’yle beraber kül olmuş durumda. Liste, eski çağın muhteşem yedi yapıtını karşılaştırıyordu.
Günümüzde arkeolojik kazılar bu harikaların gizemine biraz açıklık getirebiliyor. Yapanlar için bu harikalar, dinin, mitolojinin, sanatın, gücün ve bilimin birer simgeleriydi. Bizim için ise yedi harika, insanoğlunun çevresini değiştirme ve muhteşem yapılar yapabilme yeteneklerinin bir simgesi
KEOPS PİRAMİDİ
Sanıldığının aksine 3 piramidin hepsi dünyanın yedi harikası listesine dahil değil. Piramitlerden sadece Keops Piramidi bu listeye girdi. Keops Piramidi aynı zamanda dünyanın yedi harikasından günümüze dek ayakta kalabilmiş tek yapı. Piramit 4. Hanedanlık zamanında M.Ö. 2560 yılında Firavun Khufu (Keops) tarafından yaptırıldı. Keops Piramidi’nin yapımının 20 yılı aştığı sanılıyor. Piramit yapıldığında 145.75m yüksekliğindeydi. Yapıldığından itibaren 43 yüz yıl boyunca da dünyadaki en uzun yapı olarak kayıtlara geçti.

ZEUS HEYKELİ
Zeus Heykeli M. Ö 450 yıllarında Olympia’da yapıldı. Heykel, adına olimpiyat oyunları düzenlenilen, Yunanlıların en büyük tanrısı Zeus için yapılmıştı. Zeus Heykeli bir tahta iskelet üzerine altın ve fildişi metal parçaların yerleştirilmesiyle yapılmıştı. Heykel tapınağa ancak sığabiliyordu, öyle ki Zeus ayağa kalksa tapınağın tavanı yıkılacakmış gibi bir hava veriyordu. Heykelin oturtulduğu taban 6.5m. genişliğinde ve 1m. yüksekliğinde, heykelin kendisi ise 13m yüksekliğindeydi. Olimpiyat oyunları 391 yılında Theodosius I tarafından putperestlik olarak suçlanıp sona erdirilince, Zeus Tapınağı da kapatıldı. Heykel zengin Yunanlılar tarafından Constantinople’e taşınmıştı ve orada 462 yılındaki büyük yangında yok olana dek kaldı.

ARTEMİS TAPINAĞI
Artemis Tapınağı M.Ö. 550 yılında Efes antik kentinde yapıldı. Tamamiyle mermerden oluşuyordu. Lidya kralı Croesus tarafından yaptırılan yapı, Yunan mimar Chersiphron tarafından tasarlanmıştı ve dönemin en büyük heykeltıraşları Pheidias, Polycleitus, Kresilas ve Phradmon tarafından yapılmış olan bronz heykellerle süslenmişti. Tapınak hem bir pazaryeri, hem de bir dini müessese olarak kullanılıyordu. Artemis Tapınağı M. Ö. 21 Temmuz 356 yılında adını ölümsüzleştirmek isteyen ve ne yazık ki bunu başaran Herostratus adlı biri tarafından yakıldı. İşin ilginç yanı, aynı gece Büyük İskender doğdu. Hatta bu olaydan bir zaman sonra Anadolu’yu fethettiğinde Artemis Tapınağı’nın yeniden yapılmasına yardım etti.

RODOS HEYKELİ
Yapılışından yok oluşuna kadar yalnızca 56 yıl geçmesine rağmen, Rodos Heykeli dünyanın yedi harikasından biri olmayı başardı. Rodos Heykeli yapıldığında sadece devasa bir heykel değildi. Heykel Rodos adasındaki insanlar için beraberliğin bir simgesiydi. Rodos Heykeli’nin yapılması tam 12 yıl aldı ve M. Ö. 282 yılında bitirildi. Heykel yaklaşık 33 m. boyundaydı; demir ve taşla desteklenmiş bronzdan oluşuyordu. Liman girişinde bulunan heykel M.Ö. 226 yılında bir deprem sonucunda en zayıf noktası olan dizinden kırıldı. Rodoslular, Firavun Ptolemy III Eurgetes’den restorasyon için yardım teklifi aldılarsa da, bir kahine başvuruldu ve yardım reddedildi. Neredeyse 1000 yıl boyunca heykel harabe halinde kaldı. 654 yılında Araplar Rodos’u istila ettiler. Heykelden kalanları Suriyeli bir Yahudi’ye sattılar. Söylenildiğine göre bütün parçaları Suriye’ye 900 tane devenin sırtında taşınmış.,,

MAUSOLEUM
Mausoleum, Kral Mausollos için karısı ve kız kardeşi tarafından yaptırılmış bir mezar. Bodrum civarında yapılmış ve yapımı M.Ö. 350 yılında tamamlanmış. Tabanın üstünde kenarları heykellerle süslenmiş basamaklı bir podyum bulunuyordu. Altınla süslü su mermerinden yapılmış lahit ve mezar odası, podyumun üstünde bulunuyordu ve iyonya tarzı kolonlarla çevrilmişti. Sıra sütunlar, yine heykellerle süslenmiş bir piramit çatıyı destekliyordu. Dört tane savaş arabasıyla çekilen bir savaş arabası heykeli ise piramidin tavanını donatıyordu. Mausoleum’un toplam yüksekliği 45 m. idi. Mausoleum’un her tarafındaki 4 heykelin her birini bir heykeltıraş yapmıştı. Bu heykeller, tanrıların değil de insanlar ve hayvanların heykelleri olmasından dolayı tarihte özel birer yer tutarlar. 16 yüzyıl boyunca Mausoleum iyi bir durumda korundu. 15.yy da Haçlı Seferleri sırasında St.John şövalyeleri bölgeye geldiler ve bugün Bodrum Kalesi olarak geçen büyük bir kale yaptılar. Bu kalenin yapımında Mausoleum’un nerdeyse bütün taşları kullanıldı.

İSKENDERİYE FENERİ
Büyük İskender’in ölümünden sonra kumandanı Ptolemy Soter, Mısır civarında güçlendi ve İskenderiye’yi kendine başkent yaptı. Kent kıyısında Faros isimli bir ada bulunuyordu. Bu adaya bir fener kulesi yapılmak istendi. Yapı, Euclid’in bir çağdaşı olan Sostratus tarafından İskenderiye Kütüphanesi’nde tasarlandı. 117 m. boyundaki Fener’in en gizemli yanı aynasıydı. Bu aynanın yansıttığı ışık gece yaklaşık 50 km. mesafeden görülebiliyordu. Araplar Mısır’ı fethettiklerinde İskenderiye’ye hayran oldular. Ama stratejik açıdan başkentlerini Kahire’ye kaydırdılar. Fener depremlerden epey zarar gördü ve 1480 yılında Memlüklüler tarafından şehri korumak için yapılan bir kalede malzemeleri kullanılmak üzere yıkıldı.

BABİLİN ASMA BAHÇELERİ
Yunanlı coğrafyacı Strabo’nun M.Ö. 1. yy.’daki tanımlamasına göre, bahçeler birbiri üzerinde yükselen kübik direklerden oluşuyordu. Bunların içleri çukurdu ve büyük bitkilerin ve ağaçların yetişebilmesi için toprakla doldurulmuştu. Kubbeler, sütunlar ve taraçalar pişmiş tuğla ve asfalttan yapılmıştı. Yüksekteki bahçeleri sulamak için Fırat nehrinden zincir pompalarla su yukarılara çıkarılıyordu. Bu şekilde üst seviyelere taşınan su, bahçeleri sulayarak teraslardan aşağıya doğru akıyordu. Bahçeler Nebuchadnezzar’ın sıla hasreti çeken karısı Amyitis’i neşelendirmek için yapılmıştı. Amytis, Medes Kralı’nın kızıydı ve iki ülkenin müttefik olması amacıyla Nebuchadnezzar ile evlendirilmişti. Onun geldiği ülke yeşil, engebeli ve dağlıktı. Mezopotamya’nın bu dümdüz ve sıcak ortamı onu depresyona itmişti. Kral, karısının sıla hasretini gidermek için onun memleketinin bir benzerini yapmaya karar verdi. Yapay dağlar ve suların akacağı büyük teraslar yaptırdı.

Bebek battaniye Modelleri - Bebek Battaniye Örnekleri - Bebek Battaniyeleri, En Güzel Bebek battaniyeleri

Bebek Battaniyeleri, En Güzel Bebek battaniyeleri
Bebek battaniye Modelleri
Bebek Battaniye Örnekleri


Melek Bebek Resimleri - En Güzel Melek Bebekler Resimi

Melek Bebek Resimleri - En Güzel Melek Bebekler Resimi


2011 mobilya takımları 2012 Yatak Odası Mobilya modası

2011 mobilya takımları 2012 Yatak Odası Mobilya modası

2011 mobilya renkleri - 2011 mobilya Moda Renkleri - 2011 mobilya Desenleri

2011 mobilya renkleri - 2011 mobilya Moda Renkleri - 2011 mobilya Desenleri

Değişik Türkiye Bölgeler Haritası Resimleri - Türkiye Bölgeler Haritası,

Değişik Türkiye Bölgeler Haritası Resimleri - Türkiye Bölgeler Haritası,

İğne Oyası - Yeni İgne oyası Modelleri - İğne Oyası Modeli Anlatımlı

İğne Oyası - Yeni İgne oyası Modelleri - İğne Oyası Modeli Anlatımlı

2011 Bebek Pikeleri - Bebe Pike Modelleri Yeni Bebek Pike Örnekleri

2011 Bebek Pikeleri - Bebe Pike Modelleri Yeni Bebek Pike Örnekleri

Aref Ghafouri - Aref Resimleri - Aref Ghafouri Foto ve Görselleri

Aref Ghafouri - Aref Resimleri - Aref Ghafouri Foto ve Görselleri
İranlı Aref Ghafouri, 'Yetenek Sizsiniz'de yaptığı gösterileriyle son günlerin en kafa karıştıran insanı. Sihirbazdan öte Ghafouri beyin okuyabiliyor, kaşık çatal bükmede üstüne yok... Aref Ghafouri David Copperfield i sadece seviyor. Amacı bu alemde kendi tarzını yaratmak.

Sanal alem kendisini ‘Yetenek Sizsiniz’in yıldızı İranlı Aref Ghafouri’nin gösterilerini çözmeye adadı. ODTÜ’de okuyan ve dört senedir Türkiye’de yaşayan Aref’in David Copperfield mertebesine ermesine az kaldı. Yarışmada sözünü ettiği bir alışveriş merkezini yok etme gösterisini yerine getirirse, Copperfield’ı da aşar. Hülya Avşar’ın “David Copperfield hakkında ne düşünüyorsun?” sorusuna verdiği “Seviyorum ama kendi tarzımla anılmak isterim” cevabı, fazla söze hacet bırakmıyor sanırız.

ODTÜ’de okuyan Ghafouri, son olarak üç yıldır üzerinde çalıştığı gösterisiyle ‘Yetenek Sizsiniz’ jürisini ve bütün ekran başındakileri şok etti. Jürinin el ele tutuşarak düşündükleri ve dile getirdikleri, Ghafouri’nin stüdyonun tavanına astığı kutucuğun içinden çıkıverdi.

Yarışmacılar arasından sahneye aldığı insanların da tuttuğu kartları, sayıları bir çırpıda biliyor kendisi. Mesela elindeki kartlardan seçilen kartın Brad Pitt olduğunu, jürinin tuttuğu kartın Maça kızı olduğunu bilmesi büyük Ghafouri zihinbazlıklarından...

Aref Ghafouri kendisine sihirbaz değil “zihinbaz” demeyi tercih ediyor. Daha bir afili adıyla mesleğine mentalist diyor. Yetenek Sizsiniz jüri üyelerinden Ali Taran’ın tabiriyle “cool”, Hülya Avşar’ın tabiriyle “cool ukala”, Acun Ilıcalı’nın görüşüyle “kendisine güvenli” birisi. Böyle olmasının da başarısında payı büyük elbet.

Aynı zamanda zeki de. Türkçeyi yedi ayda öğrenmiş. Ailesinin karşı çıkmasına rağmen Türkiye’de okumaya karar vermesi de enteresan. Bir gün yolda yürürken “YÖS” (Yabancı öğrenci sınavı) yazısını görüyor ve sınava girip kazanıyor. En sevdiği kelime “Kader”. En sık sorduğu soru “Sizce kaderi değiştirebilir miyiz?”.

Başkalarınınkini değiştirebilir mi bilmiyoruz ama kendi kaderini değiştireceği aşikar. Tek bacağı üzerinde durmak gibi yetenekleri de olan Aref’i pek yakında çeşit çeşit firmanın reklamlarında görebiliriz. Mesela son günlerde haberlerde sıkça gördüğümüz Hollandalı yogi Ramana. Pek çok firmanın reklam filminde oynuyor. Alışveriş merkezlerinde, binaların duvarlarında, araba üzerinde tek bacağı üzerinde durarak para kazanıyor. meteoman