25 Şubat 2010 Perşembe

Kabenin İçi Video İzle kabe nin içinin videsu izle


Kabenin İç görüntüsü Video İzle kabenin içi izle

Kandil Günleri Okunacak Dualar Nelerdir

Kandil Günleri Okunacak Dualar Nelerdir Mevlid Kandili 2010, Mevlid kandili duaları, Mevlid gecesinde ne okunur,Mevlid gecesini nasıl değerlendirmeli, Mevlid gecesinde okunacak dualar, mevlid kandili tesbih namazı
Mevlid kandilinde ne yapılır hangi dualar okunur


Hatm-i Enbiyâ

Hatm-i Enbiyâ yapmak için, önce 1 Fâtiha-i şerîfe, 3 İhlâs-ı şerîf okunur.
Sonra:

اَعُوذُ بِاللهِ السَّمِيعِ الْعَلِيمِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ رَبِّ اَعُوذُ بِكَ مِنْ هَمَزَاتِ الشَّيَاطِينِ وَاَعُوذُ بِكَ رَبِّ اَنْ يَحْضُرُونِ rEûzu billâhis-semî’ıl-alîmi mineş-şeytânir-racîm. Rabbi eûzu bike min hemezâtiş-şeyâtıyn. Ve eûzu bike rabbi en yahdurûnr0;
Şu âyet-i celîle okunur ve buna göre hareket edilir:
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
يَآ اَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَصَابِرُوا وَرَابِطُوا وَاتَّقُوا اللهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ
صَدَقَ اللهُ الْعَظِيمُ
rBismillâhir-rahmânir-rahîm. Yâ eyyühellezîne âmenusbirû ve sâbirû ve râbitû vettekullâhe lealleküm tüflihûn. Sadekallâhül-azıymr0;
Bundan sonra şu sıraya göre hatme devam edilir:
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
اِنَّ اللهَ وَمَلاَئِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِىِّ يَآ اَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِيمًا
صَدَقَ اللهُ الْعَظِيمُ
rBismillâhir-rahmânir-rahîm. İnnallâhe ve melâiketehû yüsallûne alen-nebiy. Yâ eyyühellezîne âmenû sallû aleyhi ve sellimû teslîmâ. Sadekallâhül-azıymr0;
100 defa: Salevât-ı şerîfe,
500 defa:
رَبَّنَا ظَلَمْنَا اَنْفُسَنَا وَاِنْ لَمْ تَغْفِرْ لَنَا وَتَرْحَمْنَا لَنَكُونَنَّ مِنَ الْخَاسِرِينَ
rRabbenâ zalemnâ enfüsenâ ve in lem tağfir lena ve terhamnâ lenekûnenne minel-hasirînr0;
100 defa: Salevât-ı şerîfe,
100 defa: Salevât-ı şerîfe,
500 defa:
رَبِّ اَنِّى مَسَّنِىَ الضُّرُّ وَاَنْتَ اَرْحَمُ الرَّاحِمِينَ
rRabbi ennî messeniyed-durru ve ente erhamür-râhimînr0;
100 defa: Salevât-ı şerîfe,
100 defa: Salevât-ı şerîfe,
500 defa:
لاَ اِلهَ اِلاَّ اَنْتَ سُبْحَانَكَ اِنِّى كُنْتُ مِنَ الظَالِمِينَ
rLâ ilâhe illâ ente sübhâneke innî küntü minez-zâlimînr0;
100 defa: Salevât-ı şerîfe,
100 defa: Salevât-ı şerîfe,
500 defa:
لاَ حَوْلَ وَلاَ قُوَّةَ اِلاَّ بِاللهِ الْعَلِىِّ الْعَظِيمِ
rLâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azıymr0;[4]
100 defa: Salevât-ı şerîfe,
okunur.
Sonra duâ yapılır

Mevlid Kandilinde nasıl ibadet edilir Hangi Dualar Okur


Mevlid Kandilinde ibadet,Mevlid Kandilinde nasıl ibadet edilir,Mevlid Kandilinde yapılacak ibadetler

Bu mübarek ay içerisinde mümkün oldugu kadar selat ü selam getirilmeli,selat ı nariye,selat ı müncüye veya selat ı fethiye okunmaya çalışılmalıdır.Bu gecenin manevi zenginliklerinden istifade etmek için bir Tesbih namazı kılınmalı birde hatmi enbiya yapılmalıdır.

Tesbih namazına şu şekilde niyet edilir.
Ya rabbi niyet eyledim rizai şerifin için tesbih namazına,Ya rabbi bu gece teşrifleriyle alemleri nura gark ettigin habibin,Başımızın tacı rasülü zişan efendimizin hürmetine ben aciz kulunu da af ı ilahine feyzi ilahine mazhar eyle.


Bütün kandil gecelerinde olduğu gibi Mevlid Kandilindede yapılması gereken bir takım ibadetler vardır. Tövbe etme, sevap kazanma ve huzura kavuşma amacıyla yapılan ibadetleri aşağıda açıklamaya çalışacağız.

1. Kur'ân–ı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli; uygun mekânlarda Kur'ân ziyafetleri verilmeli; Kelamullah’a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli.

2. Peygamber Efendimiz (sas)’e salât ü selâmlar getirilmeli; O’nun şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmeli.

3. Kaza, nafile namazlar kılınmalı; varsa o geceye ait nakledilen namazlar,111 onlar da ayrıca kılınabilir; kandil gecesi, özü itibariyle ibadet ve ibadette ihsan şuuruyla ihya edilmeli.

4. Tefekkürde bulunulmalı; “Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allah’ın benden istekleri nelerdir” gibi konular başta olmak üzere hayatî meselelerde derin düşüncelere girmeli.

5. Geçmişin muhasebe ve murakabesi yapılmalı; ve şimdinin ve geleceğin plân ve programı çizilmeli.

6. Günahlara samimi olarak tevbe ve istiğfar edilmeli; idrak edilen geceyi son fırsat bilerek nedamet ve inabede bulunulmalı.

7. Bol bol zikir, evrad ü ezkarda bulunulmalı.

8. Mü’minlerle helalleşilmeli; onlarla irtibatımız cihetinden rızaları alınmalı.

9. Küs ve dargın olanlar barıştırılmalı; gönüller alınmalı; kederli yüzler güldürülmeli.

10. Kişi kendine ve diğer Mü’min kardeşlerine hattâ isim zikrederek dualar etmeli.

11. Üzerimizde hakları olanlar aranıp sorulmalı; vefa ve kadirşinaslık ahlâkı yerine getirilmeli.

12. Yoksul, kimsesiz, öksüz, yetim, hasta, sakat, yaşlı olanlar ziyaret edilip, sevgi, şefkat, hürmet, hediye ve sadakalarla mutlu edilmeli.

13. O gece ile ilgili âyetler, hadîsler ve bunların yorumları ilgili kitaplardan ferden veya cemaaten okunmalı.

14. Dini toplantılar, paneller ve sohbetler düzenlenmeli; va’z ü nasihat dinlenmeli; şiirler okunmalı; ilâhî ve ezgilerle gönüllerde ayrı bir dalgalanma oluşturmalı.

15. Kandil gecesinin akşam, yatsı ve sabah namazları cemaatle ve camilerde kılınmalı.

16. Sahabe, ulema ve evliya türbeleri ziyaret edilmeli; hoşnutlukları alınmalı; ve manevî iklimlerinde vesilelikleriyle Hakk’a niyazda bulunulmalı.

17. Vefat etmiş yakınlarımızın, dostlarımızın ve büyüklerimizin kabirleri ziyaret edilmeli; iman kardeşliğine ait sadakati yerine getirilmeli.

18. Hayattaki manevî büyüklerimizin, üstadlarımızın, anne ve babamızın, dostlarımızın ve diğer yakınlarımızın kandilleri bizzat giderek veya telefon, faks yahut e–mail çekerek tebrik edilmeli; duaları istenmeli.

19. Bu kandil gecelerinin gündüzlerinde mümkün olduğunca oruç tutulmalı

Mevlit kandilinde Kuran dinle yasin Suresi Online DİNLE


Mevlit Kandilinde Kuran DİNLE Yasin Suresi Dinle

www.tivibu.com.tr tivibu internetten canlı tv dizi izle


www.tivibu.com.tr,Tivibu ile sinema ve televizyon, zaman ve mekandan bağımsız hale geliyor.

61 ayrı kanalı ayda sadece 1 TL’ye ve üstelik Tekrar İzle, Durdur İzle özellikleriyle birlikte izleme fırsatı sunan; ayrıca Seç İzle özelliği kapsamında yerli ve yabancı filmler, popüler diziler, belgeseller, çocuk, yaşam ve eğlence programları gibi farklı türde içeriğe ulaşma imkanı tanıyan Tivibu, TTNET müşterilerinin hizmetine sunuldu.

Tivibu’nun tanıtım toplantısında konuşan TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, “TTNET, 2010 yılı itibariyle televizyon, internet ve telefon servisleriyle, müşterilerinin tüm iletişim ihtiyaçlarını karşılayacak. İnternet tarafında, sabit genişbant (ADSL, VDSL2, WiFi, Metro Ethernet) ve mobil genişbant (3G) hizmetlerimizin yanı sıra katma değerli ürün ve servislerimizi de sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Hayata geçirilen Tivibu servisinin detaylarını aktaran TTNET Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Onuk ise; “Televizyon ve sinemayı taşınabilir hale getiren Tivibu ile internet üzerinden birçok TV kanalına ulaşabilir; yerli ve yabancı filmleri, popüler dizileri, belgeselleri, çocuk, yaşam ve eğlence temalı programları dilediğiniz yerden, dilediğiniz kadar izleyebilirsiniz. Tivibu’yu kullanabilmek için www.tivibu.com.tr üzerinden masa üstü yazılımını bilgisayarlarınıza yüklemeniz yeterli” dedi.

Onuk, Tivibu’nun, canlı yayını durdurma ve aynı noktadan izlemeye devam etme özelliği bulunduğunu ifade etti. Seçilen programların yayınlandığı günden itibaren bir hafta boyunca da izlenebileceğini belirten Onuk, kullanıcıların geniş bir film arşivi içerisinden seçim yaparak diledikleri filmi anında seyredebileceklerini de belirtti. Onuk: “Bugün 61 kanal ile hayata geçirdiğimiz Tivibu’da, kanal sayısı her geçen gün artmaya devam edecek” dedi.

Tivibu’da Standart ve Standart Plus olmak üzere iki farklı üyelik türü bulunuyor. Standart Paket içerisinde, yerli ve yabancı televizyon kanalları ve Tekrar İzle ile Durdur İzle özellikleri bulunuyor.

Standart Plus Paket’te ise Standart Paket’e ilave olarak, yerli ve yabancı filmler, popüler diziler, belgeseller, çocuk, yaşam ve eğlence programları gibi farklı türde içerikleri kapsayan Seç- İzle özelliği de yer alıyor.

Nisan sonuna kadar Tivibu Standart Plus Paket üyeliği ayda sadece 1 TL olacak.

Ayrıca 30 Nisan’a kadar Tivibu üyesi olan TTNET müşterileri, 1 Mayıs’tan itibaren 31 Aralık’a kadar Standart Paket için 1 TL, Standart Plus Paket için ise yalnızca 4 TL ödeyecekler.

Kirala-İzle içerisinde yer alan film fiyatları lansman kampanyası süresince 50 kuruş ile 3 TL arasında değişiyor.

Tivibu neden farklı?
• Tivibu’dan yararlanmak için internet bağlantısı yeterli!
• Tivibu ile yerli ve yabancı birçok TV kanalına ulaşılıyor ve TV’de yayınlanmış bir program, yayınlanma tarihinden itibaren 1 hafta boyunca istenilen zamanda, istenilen yerden, istenildiği kadar izlenebiliyor!
• Tivibu, canlı TV yayınını durdurma, tekrar kalınan yerden izleme imkanı veriyor!
• Tivibu aynı zamanda film, dizi, yaşam & eğlence, belgesel, çocuk gibi farklı türde birçok videonun bulunduğu zengin video içeriği sunuyor!
• ShortsTV, Trace, i-Concerts,C-Music, Body in Balance, My Zen gibi TV kanalları Türkiye’de ilk defa Tivibu’da yayınlanıyor!

Tivibu bedava indir,tvbu Programı indir tivibu indir


tivibu indir, tvbu Programı indir, Tivibu bedava indir,

Programı Buradan indir

Tivibu Üyelik Tivibu nedir nasıl Üye Olunur


Tivibu nedir nasıl Üye Olunur,Tivibu Üyelik

Buradan üye girişi yapın
TTNET, beklenen ürününü duyurdu. Popüler TV kanallarını, izleyemediğiniz program ve dizileri, filmleri, müzikleri ve daha fazlasını netten izleyebilirsiniz. Tivibu hakkında her şey bu videoda.

TTNET'in bir süredir test ettiği Tivibu ürünü, bugün resmi olarak duyuruldu. Televizyonu internet üzerinden bilgisayarınıza taşıyan bu hizmet sayesinde çok uygun fiyata devasa bir arşive ulaşmanız mümkün.

Tivibu.com.tr üzerinden ulaşılan serviste, 61 ayrı TV kanalını bulmanız mümkün. Bu kanalları anlık olarak canlı bir şekilde izlemenin yanı sıra 1 hafta geriye dönük tüm programları da seçerek izleyebilmeniz mümkün.

Tv programlarının dışında popüler DVD'lere, belgesellere ve müziklere de bu arşiv üzerinden ulaşabiliyorsunuz. Gündemde olan sinema filmlerini yine çok uygun fiyatlar karşılığında kiralamanız da mümkün.

unutulmaz 3 mart fragmanı izle unutulmaz 34.bölümü fragman izle


Unutulmaz,Unutulmaz 34.bölüm Fragmanı, Unutulmaz 3 Mart,03.03.2010 Unutulmaz fragman, izle

Fragman Eklendi...

Mevlit Kandiliniz Mubarek Olsun


Mevlit Kandiliniz Mubarek Olsun.


Bu akşam ,Peygamber efendimiz Hazret-i Muhammed Mustafa'nın (s.a.v) Alemleri Şereflendirdigi Veladet(mevlid) Kandilidir.

Rasülüllah Efendimiz (s.a.v)Rabiulevvel aynının 12.gecesinde Kainatı Şereflendirmiştir.Bu itibarla bu ayın 12.gecesi hicri senenin ilk kandilidir.Bu Akşam Peygamberimizin (s.a.v) dünyayı teşriflerinin kameri 1483 şemsi yılla 1438.yılını idrak edecegiz.İki Cihan güneşi Efendimiz bu ayın 12.pazartesi gecesi dünyayı teşrif etmişlerdir.

Aşkı Memnu 25 Şubat Bölümü İZLE Aşk ı memnu 62.bölüm Full İZLE

Aşkı Memnu 25 Şubat Bölümü İZLE Aşk ı memnu 62.bölüm Full İZLE


Yaprak Dökümü 3 mart Fragmanı izle yaprak Dökümü 03.03.2010 Fragman izle

Yaprak Dökümü 3 mart Fragmanı izle yaprak Dökümü 03.03.2010 Fragman izle

03.03.2010 yaprak dökümü fragman, 03.03.2010 yaprak dökümü fragmanı izle, dizi, izle, Kanal D, seyret, Yaprak Dökümü, Yaprak Dökümü 144.bölüm Fragman Seyret, Yaprak Dökümü 144.bölümü fragman İzle, Yaprak Dökümü 3 mart

Fragman yayınlandı ve eklendi

Kurtlar Vadisi Pusu 25 şubat full izle Kv pusu 81.bölümü İZLE


Kurtlar Vadisi Pusu 81.bölüm(25 Şubat)bölümü İZLE 25.02.2010 Kurtlar Vadisi Pusu 25 şubat,Kurtlar Vadisi Pusu 25.02.2010 izle,kv pusu 81.bölüm ,kv pusu 25.02.2010 ,kvp 81.bölüm kvp 25 şubat bölüm
Kurtlar vadisi Pusu 25.şubat Bölüm Fragmanı İzle Kv Pusu 81.bölümü Fragman İZLE

Pana filmden alınan bilgiye göre 25 Şubat Perşembe günü yayınlanması beklenen Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin 81. bölümü erlendi.Yeni bölüm 4 mart 2010

Mevlid Kandilini nasıl geçirmeliyiz? Mevlid Kandilinde neler yapmalıyız?


Mevlid Kandilini nasıl geçirmeliyiz?
Mevlid Kandilinde neler yapmalıyız?

Bütün insanlık âlemine bir hidayet tarihi açan ve âlemlere halis ilâhî rahmet olan böyle yüksek şanlı bir Peygamber'in ümmeti olmakla şereflenmiş bulunan biz müminlere ne mutlu! Bu geceyi vesile bilerek, O'na ümmet olmanın şuuruna erebilmek, Bu gecenin manevî zenginliğinden istifâde etmek için en azından bir Tesbih Namazı kılalım, bir de Hatm-i Enbiyâ yapalım.

O'na ümmet olan müminlere gevşeklik yakışmaz.

Unutmayalım...

Alemlere rahmet olarak gönderilen muazzez Peygamberimizin, doğumunu anarken, yalnız mevlid okumak, ilâhîler söylemek ve kandil simidi dağıtmak yeterli değildir, sadece bu geceyi yaşamak yeterli değildir. Yüce Allah'ın sevgisine, hoşnutluğuna ve bağışlamasına ermenin yegâne yolu, Peygamberimizin yolundan gitmektir...

"De ki: Allah'ı seviyorsanız bana uyunuz ki, Allah da sizi sevsin ve günâhlarınızı bağışlasın..."
(Âl-i İmrân, 31)

Mevlüt kandili namazı,Mevlid Kandilinde kılınan namazlar

Mevlüt kandili namazı,Mevlid Kandilinde kılınan namaz

Bu mubarek gecede kılınması gereken özel bir namaz olmamakla birlikte 12 rekat namaz kılınması eftal görülmüştür.iki rekatta bir selam verilecek.her rekatta istediğin sure okunabilir.istenirse ihlasla da kılınabilir.1,11,21 vs isteğe göre sayıda ihlasla da kılanabilir.

Bunun dışında

2 rekat: Allah rızası için
2 rekat: Efendimizin şefaati için
2 rekat: ana-baba hakkı için
2 rekat: kul hakkı,komşu hakkı vs üzerimizdeki hakların affı için
2 rekat: kendi dualarımızın kabulü için namaz kılınabilir.

Mevlit Kandili Hazır Mesajlar Mevlid Kandili Kutlama Sözleri Mevlüt Kandili Mesajları

Mevlüt Kandili Mesajları,Mevlit Kandili Sms Mevlit Kandili Kısa Mesajları,Mevlit Kandili Hazır Mesajlar,Mevlit Kandili Kutlama Sözleri





Rabbimden çiçek istedik kırları verdi, ağaç istedik ormanları verdi, su istedik denizleri verdi, dost istedik bu numarayı verdi. Kandiliniz mübarek olsun.

Güneşi yüreğinde gözleri ufuklarda muhabbet yolcuları arasında cennet hesabı yapmayan cennetlikler arasında olmanın duasıyla hayırlı kandiller.

Gül sevginin tacıdır, her bahar bir gül taçlanır. O gül ki Muhammet'i hatırlatır. Onu hatırlayana gül koklatır. Gül kokulu sevgi dolu nice kandiller.


Duanız kabul, ameliniz makbul hizmetiniz daim olsun. Saadetiniz kaim olsun. Kandiliniz kutlu olsun

Allah’ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun..

Yıpranmış ve Katılaşmış Gönülleri Rahmet Meltemiyle Yeşerten Eşsiz Peygamberin Doğum Günü Olan Mevlit Kandilinizi En Içten Dileklerimle Tebrik Ederim.


Gül bahçesine girenler gül olmasalar da gül kokarlar. Kainatin en güzel gülünün kokusunun üzerinizde olmasi temennisiyle. Mevlit Kandiliniz Mubarek Olsun.


Bu gece peygamberimiz Hz Muhammed Mustafa SAV 'in dünyaya şereflendirdiği gecedir O peygamber ki insanların sapıklıkta sınır tanımadığı, cehalette en üst seviyelere ulaştığı, küfür ve şirkin kölesi olduğu bir zamanda dünyaya şeref vermiş ve dünyaya ilahi bir nur, rahmani bir şifa olmuştur Dularımız bu gece eksik olmasın, kalplerimiz imanla dolsun, kandiliniz mübarek olsun.forumdas.net

Duaniz kabul, ameliniz makbul hizmetiniz daim olsun. Saadetiniz kaim olsun. Kandiliniz kutlu olsun.


Gel ey Muhammed bahardır, dualar ardında saklı, aminlerimiz vardır. Hacdan döner gibi, mevlidtan iner gibi gel gel. Bekliyoruz yllardır. Mevlid kandiliniz mübarek olsun..

Dertlerimiz kum tanesi kadar küçük, sevinçlerimiz Nisan yağmuru kadar bol olsun. Bu mübarek geceniz sevapla dolsun. Kandiliniz mübarek olsun.

Bugün ellerini semaya gönlünü Mevla'ya aç, bugün günahlardan olabildigince kaç, bugün en gizli incilerini onun için saç. Çünkü bugün kandil, kandilin mübarek olsun.


Avuçlarin açildigi, gözlerin yasardigi, ilahi esintilerin kalpleri oksadigi anin bir asra bedel oldugu bu gece dualarda birlesmek dilegiyle kandilinizi kutlarim.

Allah'in rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül günesiniz hiç solmasin, yüzünüz aydin olsun, kabriniz nur dolsun, makaminiz Firdevs, dualariniz kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun.

Size karanfilin sadakatini, sümbülün bagliligini, meneksenin tevazusunu, lalenin gururunu, leylegin saadetini versek, bize de dua eder misiniz? Mevlüt kandiliniz mübarek olsun.


Varligi ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarinizin Rabbin yüce katina iletilmisine vesile olan Mevlüt kandiliniz mübarek olsun.

ALLAH'ın nimet, rahmet ve mağfiretinin müminlere bol bol ihsan edildiği gece manasına gelen Mevlid Kandili'nde, bir ıyllık yaşantımızı, ibadetlerimizi ve iyiliklerimizi iyi düşünecek ve ona göre hayatımıza çekidüzen vererek samimi bir teslimiyetle nefis muhasebesine gireceğiz. Bu gece haıyrlı bir gece, yüreklerimiz ibadetle çarpsın, gönüllerimiz bir olsun.. Mevlid Mevlid kandiliniz mübarek olsun!

2010 mevlid kandili,mevlid kandili kartları,mevlid kandili e kartları

Mevlid kandili resim ve kartları