6 Ocak 2010 Çarşamba

Masturbasyon Yapmak Kızlık Zarına Zarar Verir mi?

Masturbasyon Yapmak Kızlık Zarına Zarar Verir mi?



Kızlık zarına zarar vermeden masturbasyon nasıl yapılır?




Kadın Cinsel Organı Nasıldır Yapısı Nedir

Büyük dudaklar (labium majus): Sağlı ve sollu altı yağ dokusu ile dolu uzunlamasına deri çıkıntısıdır, genç kızlarda ve doğum yapmamış olanlarda iç yüzleri genelde birbirine değer, kadın cinsel organlarına ait dokuları örterler. Dış yüzleri kıllıdır, iç yüzleri kılsız yağ ve ter bezlerinden zengindir.





Renkleri, büyüklüğü ve küçüklüğü ırka ve yaşa göre değişmekle beraber, cinsel ilişkiye başlama yaşı, yaşanan ilişki sıklığı, doğum sayısı, jilet-ağda gibi epilasyon yöntemlerinin uygulanışı ve kilo şekil ve büyüklüğünde rol oynar. Ortalama olarak 7-9 cm uzunlukta, 2-4 cm genişliktedir.Küçük dudaklar: Büyük dudakların arasında iki ince deri kıvrımı halinde uzanırlar. Öne doğru ikiye ayrılır, orta çizgide birleşerek üstte klitorisi bir kılıf gibi örterler. İç yüzlerinde; vajen girişindeki ıslaklığı sağlayan, Bartholini denilen bezlerdeki salgının akış noktası bulunmaktadır. Bu bezlerin ağzı çok kolay mikrop kapabilmekte ve abse oluşturabilmektedir.

Klitoris: Küçük dudakların oluşturduğu kukuleta içerisinde ufak, erektil (cinsel uyarı ile şişip içi kan dolan) bir organdır. Yapısı sünger gibi olup, cinsel uyarıda içi kanla dolarak şişer ve daha hassas bir hale gelir.




Hymen (kızlık zarı): Adet görünceye kadar vajeni ve iç cinsel organları dışarıdan gelebilecek mikrop ve diğer etkenlerden korumak için vardır. Vajen girişinden 1-2 cm. içeridedir. Genelde ilk ilişkiden sonra yırtılır. Yapısı, mukoza dediğimiz ağız içi yapısında benzemektedir. Yapısı, kadından kadına değişebilmektedir. Nadiren, bazı hanımlarımızda doğuştan olmayabilir. Bazı tipleri ise ilk ilişkide yırtılamayacak bir yapıya sahiptir. Bunlar ancak doğumda yırtılır. Halk arasında buna esnek kızlık zarı denilir. Yırtılmış bir kızlık zarı hiç bir zaman iyileşmez,ama tamiri (dikilmesi ) yani tekrar ilkişkide kanayacak hale getirilmesi mümkündür.



Kadın üreme organı-1 Kadın üreme organı-1



İç Cinsel Organlar



Vajen (Döl Yolu): İlişkide penisin (erkeklik organı) girdiği yerdir. Adeleden oluşan bir yapısı vardır. Adele tabakası dairesel bir şekilde vajeni sarar. Uzunluğu yaklaşık 7-8 santimetredir. Bir erkeklik organının boyunun (11-18 cm arası normali) bu boydan uzun olduğunu düşünürsek hemen aklımıza penisin geri kalanı nereye giriyor sorusu gelebilir. Vajen çok esnek bir yapıya sahiptir genişleyebildiği gibi boyunada uzayabilme kabiliyetine sahiptir, ayrıca rahim ağzının arkasında kalan kısımda ilişki sırasında kullanılır. Vajina normalde hafif ıslak bir dokudur. Cinsel uyarı sırasında vajina duvarlarından kayganlaştırıcı sıvılar salgılanır, böylece penisin vajene girişi kolaylaşır. Yine cinsel uyarıyla beraber vajina duvarları kanla dolup şişer ve sanki çocukların kollarına takılan şişme can simidi gibi penisi sarmaya hazırlanır. Çok kilolu bebek doğumlarından veya fazla doğum sayısından sonra vajendeki adeleler gevşeyebilir ve vajen bollaşabilir. Böyle olunca da eşler arasında cinsel problemler çıkabilir. Ama basit ve ufak bir opersayonla bu düzeltilebilir.



Rahim ağzı (serviks): Çok hassas bir yapıya sahip olup, kısa sürede yara oluşabilir, bir çok bayanın hayatı boyunca iki-üç kez karşılaştığı rahim ağzı yarası burada oluşmaktadır. Hissiz bir dokuya sahip olduğu için bu yara yakma -dondurma işlemi sırasında acı hissedilmez. kadın vücudundaki kanserleşmeye en müsait yerlerden biri olduğundan her kadın altı ayda bir Pap Smear testi denilen tanı amaçlı testi yaptırmalıdır.



Rahim (Uterus): Armut biçimli, önden arkaya yassı, kalın duvarlı, içi boş bir organdır. Yaklaşık 50 gr ağırlığında ve bir bayan yumruğu büyüklüğünde veya daha ufaktır. Gebelik bu organın içinde yerleşir ve burada büyür.



Endometrium: Döllenmiş yumurtanın gelip yapıştığı ve beslenmesini sağlamada aracı olan dokudur. Eğer gebelik oluşmassa her ay dışarı atılarak yerine yenisi yapılırki biz bunun dışarı atılmasına adet kanaması – mensturasyon diyoruz. Üstteki tabaka atılırken alttan yeni tabaka oluşmaya başlamıştır bile. Ve adet dönemi dediğimiz dönemin sonuna doğru gebelik yoksa yapısı bozulur, çalamaya başlar ve rahimin kasılma hareketi ile ( bu hareket adet sancısı dediğimiz ağrıyı oluşturur ) dökülür. Kadının üretken çağı boyunca her ay bu hareket tekrarlanır.



Tüpler: Erkeğin boşalması ile vajene atılan sperm rahim ağzından içeri girer ve bu tüpler vasıtası ile yumurtaya ulaşır. Ve yumurtayı dölledikten sonra döllenmiş yumurtada bu tüpler vasıtası ile rahim içine taşınarak oraya yerleşir. Çok ince ve hassas bir yapısı vardır, uzun süren iltihabi olaylar bu tüplerde tıkanma meydana getirerek gebe kalmaya mani olabilir. 10-20 santimetre boyundadırlar, rahmin sağında ve solunda iki adet bulunurlar, içlerine titreyici tüycükler bulunur ve bunların hareketi ile döllenmiş yumurta taşınır. Uçlarında şaçaklı dokuları döllenmiş yumurtanın tüpten içeri alınması içindir. Tüp bağlanması denilen doğum kontrol yöntemide bu hatta bir yerin kesilip bağlanması ile gerçekleştirilir, böylece sperm yumurtaya ulaşamaz.



Yumurtalıklar: Rahmin her iki yanında yer alan iki adet ceviz büyüklüğünde bir organdır. İki görevi vardır:

Birincisi spermin döllemesi için gerekli olan yumurtayı üretir.

İkinci görevi ise kadınlık hormonlarını üretmektir.

www.cinsellikrehberi.com

Sebze Meyve Yıkama Sıvısı Sebze ve Meyve Yıkamak İçin




Sebze ve meyvelerimizi yıkarken dikkat etmemiz gereken kurallar var.Bolsu ile yıkadıgınız yiyecekler saglıklı temiz mi oldu sanıyosunuz yanılıyosunuz.Çünkü normal sadece su ile yıkadıgınız yiyeceklerimizdeki bakteri ve diger organizmalar gitmiyor.Bunun için çözüm yolu var Sadece bitkisel karışımlardan yapılmış sıvılar var bunları tavsiye ederiz.Hele de kullandıgınız sular kirli ise mutlaka bunlardan kullanmanızı tavsiye ederiz.
Bu sıvıları çeşitli markalardan temiz edebilirsiniz.ben bitanesini araştırdım .sizde aşagıdan okuyun...

Environné VegiWash ile sadece 1 dakika içinde çok az su kullanarak sebze ve meyvelerinizde %100 doğal ve sağlıklı temizliğe ulaşabilirsiniz.
Environné Fruit and Vegetable Wash 1987'de VegiWash olarak meyve ve sebzelerin üzerindeki mumlu ve yağlı tabakaları söküp atmak ve bunların içinde hapsolmuş tarım ilacı kalıntılarını ve zararlı mikroorganizmaları temizlemek için tasarlanmıştır. Environné bitki özleri ve yağlarından elde edilen, biyolojik olarak doğada çözünebilen etken maddelerden oluşmaktadır. Bunlar greyfurt çekirdeği, portakal ve limon özleri ile erik ve çilek türü meyvelerden elde edilen Polysorbate 20 gibi tamamen bitkisel kaynaklı, zararsız yüzey aktif çözücü ve temizleyicilerdir. Bağımsız laboratuarların yaptığı testler sebze ve meyvelerin üzerindeki kimyasal kalıntıların Environné (VegiWash) ile yıkandığı takdirde 97% ye varan oranda temizlenebildiğini göstermektedir. Environné VegiWash Amerika'nın en güvenilir kurumu olan Gıda ve İlaç Kurumu (FDA) tarafından kalitesi belgelenmiştir. The Central Rabbinical Congress of the United States and Canada'dan onaylı kosher sertifikasına sahiptir. EPA ve US Surgeon General besinlerdeki kimyasal ve tarım ilaç kalıntılarına maruz çocuklar öğrenme zorlukları, otizm, şiddet, disleksia, dikkat eksikliği ve hiperaktivite (ADHD) sorunları ile karşılaşma risklerinin çok daha fazla olduğunu belirtmiştir. Nasıl Kullanılır? Environné VegiWash ile sadece 1 dakika içinde çok az su kullanarak sebze ve meyvelerinizde %100 doğal ve sağlıklı temizliğe ulaşabilirsiniz. Yıkama: Fazla miktarda veya brokoli, marul ya da üzüm gibi temizlenmesi daha zor olan meyve ya da sebzeleri yaklaşık 2 litre suya 3 çorba kaşığı VegiWash konacak şekilde geniş bir kabın içinde yıkayabilirsiniz. 1 dakikaya kadar çalkalayın sonra durulayın. Damlatma: Genel olarak elle kolay tutulabilen ve silerek temizlenebilen meyve veya sebzeler için damlatma metodu daha uygundur. Az miktarda temizleyiciyi tek sebze ya da meyvenin üzerine damlatıp, iyice ovalayın. Gerekirse sebze fırçası ile fırçalayın. Sonra durulayın.

2o1o Bayan Mont Modelleri 2o1o Yeni Bayan Mont Modeleri

2o1o Bayan Mont Modelleri 2o1o Yeni Bayan Mont Modeleri

2o1o BaYan Kısa Mont ModeLleri
2o1o BaYan Kısa Mont ModeLleri 2o1o BaYan Kısa Mont ModeLleri2o1o BaYan Kısa Mont ModeLleri
2o1o BaYan Kısa Mont ModeLleri
2o1o BaYan Kısa Mont ModeLleri


2o1o BaYan Kısa Mont ModeLleri
2o1o BaYan Kısa Mont ModeLleri

2o1o BaYan Kısa Mont ModeLleri

Sade Gelin Başı Modelleri Güzel Yeni Moda Gelin Başı Resimleri

Sade Gelin Başı Modelleri Güzel Yeni Moda Gelin Başı Resimleri

Sade ama şık gelin başları



Sade Gelin Başı Modelleri Güzel Yeni Moda Gelin Başı Resimleri

Sade ama şık gelin başları
Sade ama şık gelin başları Sade ama şık gelin başları
Sade ama şık gelin başları
Sade ama şık gelin başları
Sade ama şık gelin başları

Sade ama şık gelin başları

Sade ama şık gelin başları

Sade ama şık gelin başları

Sade ama şık gelin başları

japonların Okul Forma Kıyafetleri Japonya da Okul Forma Resimleri

Japonya'da okuL FormaLarı



Evlilik ve uyku pozisyonu Evli Çiftlerin Uyku Pozisyonları

Evlilik ve uyku pozisyonu



Yüz yüze mi uyuyorsunuz yoksa sırt sırta vererek mi? Salt ayaklarınız mı temas ediyor yoksa tüm vücudunuz mu? Ya da şöyle de sorulabilir? Partnerinizle huzurlu ve güvene dayalı bir ilişki mi yaşıyorsunuz yoksa tereddütlü mü ya da tutku dolu mu? Uyku pozisyonunuz ilişkinizi ve sizi anlatıyor

RAHATIZ

Evliliğin ilk 3-5 yılında eşlerin en samimi ve birbirlerini en güvende hissettikleri uyuma biçiminin kaşık pozisyonu olduğu belirlenmiş "Genellikle erkek kucaklayandır" diyor "Hoşçakal Uykusuzluk Hoşgeldin Uyku" kitabının yazarı psikiyatr Samuel Dunkell Dunkell 25 yıldan beri uyku halindeki vücut dilini inceliyor "Bu uyku şeklinde kadın arkada duran ve sarılan ise ilişkide kadının daha fazla özveride bulunduğu ya da eşinin özel ilgiye ihtiyacı olduğu sonucu çıkarılabilir" diyor uzmanlar Kaşık şekli pek erotik değil belki ama yine de çiftin birbirine fiziksel olarak yakın olmasını sağlıyor Evliliğin ilk yıllarında çiftler bu uyuma şeklini tüm gece boyunca bozmazlar Ta ki bir taraf arkasını dönünceye kadar Genellikle biri arkasını döndüğünde diğeri de dönüyor ve böylece kaşık şekli -ters tarafa doğru- korunuyor

AŞK ZAMANI

İlişkinin ilk günlerinde aşkın dorukta olduğu zamanlarda çiftler güvenden ziyade erotizme önem verdiklerinden yüz yüze ve kucak kucağa uyumayı tercih ediyorlar Bu pozisyon iki insan arasındaki yakınlığın dorukta olduğu bir uyku haline işaret ediyor Pek rahat bir pozisyon olduğu söylenemez ancak Bu nedenle kaşık şekli gibi tüm gece boyunca sürdürülmesi de zordur Bu kucaklaşma aşkın göz kamaştırıcı başlangıcını temsil eder Bazı çiftler evliliklerinden yıllar sonra bile bu uyuma şekline dönebilirler Çoğu ise hiç vazgeçmek istemez Psikoterasipst Elizabeth Flynn Campbell bunu çiftlerin zamanla birbirlerine sıkı sıkı bağlandıklarını ve bu yüzden de ayrı uyumak istemedikleri şeklinde açıklıyor

OMUZUNDA GÜVENDEYİM

Dr Samuel Dunkell bu yatış biçimini 'krallara layık' olarak nitelendiriyor Kadın sırtüstü yatsa bile başını eşinin omzuna dayar ve kendini eşine daha bağlı ve eşini tamamlar hisseder "Dünyaya eşiyle aynı perspektiften bakan kadın dostluğun ve korunma hissinin daha güçlendiğini duyumsar Çiftler bu uyuma şeklini de evliliğin ilk zamanlarında benimser Psikolog Shirley P Glass bu pozisyonda uyumanın güven duygusunun yoğunluğunu gösterdiğini belirtiyor Birbiriyle uyumlu birbirini tamamlayan ve birbirine güvenen çiftlerin uyku halindeyken de vücut dilleri ilişkinin mükemmelliğini anlatıyor

KRİZ DÖNEMLERİNDE

Özellikle kritik ve özel destek gerektiren dönemlerde duygusal açıdan çok daha cömert ve sevgi dolu bir hediye niteliği taşıyor bu uyku pozisyonu Shirley P Glass bu yatış biçiminde kadının kelimenin tam anlamıyla "kanatların altına alınmış" olduğunu söylüyor "İlişkiyi besleyici bir yatış şekli" 35 yaşında bir kadın göğüs kanseri olduğu ve tedavi gördüğü dönemde eşinin kendisine bu şekilde sarılarak yattığını ve gece boyunca duruşlarını değiştirmekle beraber uyanmaya yakın yenide aynı duruşa döndüklerini anlatıyor "Kendimi en çok ihtiyacım olduğu dönemde beni nasıl koruduğunu ve kendimi ne kadar güvende hissetmemi sağladığını unutmayacağım" diyor genç kadın Tabii bu uyku duruşu için mutlaka bir krizin yaşanması gerekmiyor Üstelik her zaman eşinizin sizi kollarına almasını da beklemenize gerek yok Stresli bir günden kurtulmanın en iyi yolu uyku öncesi sohbetler sırasında eşinizi kollarınızın arasına almak Hatta televizyon izlerken bile rahat bu pozisyonun sağladığı güvenden yararlanmanız mümkün

SAMİMİ VE MESAFELİ

İlişki yeni ise ve çiftler kendi rahat uyku pozisyonlarından vazgeçip iki kişilik ödüllendirici samimi bir uyku pozisyonu benimseyebilirler Ancak evliliğin ilk beş yılından sonra çiftler birbirleri arasında biraz boşluk bırakabilecek kadar güven duygusu ve yattığı yerde rahat olma isteği taşımaya başlarlar Çoğunlukla kaşık şeklinde ama aralarında biraz mesafe ile yatarlar Duygusal bağ ise birbirlerinin sırtına ya da koluna dokunarak sağlanır Shirley Glass "Bu uyuma şekli samimiyet ve mesafe ihtiyaçlarının dengelendiği bir şekildir tutkuludur ama cinsel ilişkinin baskısını taşımaz" diyor

DOST MUYUZ SEVGİLİ Mİ?

Bazı çiftler direkt fiziksel temastan hoşlanmaz ve kolları ya da bacakları 'kazara' birbirine değmiş gibi uyurlar Bu tip durumlar daha çok sizin ya da eşinizin ikircikli duygular içinde olduğunu ve bunu ifade etmekte zorlandığını gösterir Özellikle tartışma sonrası görülür ya da bazen sağlıklı dostluğa işaret eder Glass uzatılan bacaklar rahatlığı değer vermeyi gösterdiği gibi iki kişi arasında gizli bir kod görevi de görür

HADİ BARIŞALIM

Uyuma şekilleri ilişkideki gerilimleri de ele verir Örneğin bir anlaşmazlıktan sonra kocanız size ansızın sırtını döner ve yatağın bir ucuna çekilir Eğer bu duruma alınır ve onun üzerine düşerseniz buna da istemsiz olarak gerçekleşen kaşık pozisyonu denebilir Bazen verilmek istenen mesaj çok açık değildir Belki de çekilen taraf ikna edilmek istiyordur Yani bir davet niteliği taşır çekilmesi Ona yakınlaşmak için insiyatifi ele alacak mısınız? Bu pozisyon arkadan sarılan kişinin barışmak için çabaladığına işaret ediyor