20 Mart 2010 Cumartesi

Gönülçelen 26 Mart 5.bölüm Fragmanı İzle Gönülçelen 26.03.2010 fragman izle

Gönülçelen 5. Bölüm izle, Gönülçelen Son Bölüm izle, Gönülçelen Yeni Bölüm izle, Gönülçelen 26 Mart izle, Gönülçelen 26.03.2010 izle, Fragmanı, Gönülçelen ATV, Dizi, Gönülçelen 5. Bölüm izle, Gönülçelen Son Bölüm izle, Gönülçelen Yeni Bölüm izle, Gönülçelen 26 Mart izle, Gönülçelen 26.03.2010 izle, Fragmanı,

Çocukların Cinsel Tacize Karşı Yetiştirilmesi Bilinçlendirilmesi

Cinsel Tacize Karşı Çocukların Yetiştirilmesi

Cinsel Tacize Karşı Çocukların Yetiştirilmesi

Çocuklara yönelik cinsel taciz, anne babaların en büyük korkularından biridir. Çünkü, taciz, insan yaşantısını değiştirmesi açısından cinayetten sonraki en ağır suç olarak kabul edilir.

Ailelerin, çocukları böyle bir mağduriyetten koruma ve eğer tacize uğramışsa bunun nasıl anlaşılacağı konusunda bilgi sahibi olması gerekir. Bir çocuğun tacize maruz kalmayacağından hiçbir zaman emin olunamayacağını belirten pedagog Adem Güneş, aileleri çocuklarını tacize karşı eğitmeleri konusunda uyarıyor. Adem Güneş, Sistem Yayıncılık'tan çıkan "Anne Babaların Korkulu Rüyası Çocuklara Yönelik Taciz" adlı kitabında, çocukların tacizden nasıl korunacağını, taciz yaşamış çocukla iletişim kurmayı, tacize uğramış çocuğun davranışlarını ve bir tacizcinin nasıl tanınacağını örnek olaylarla anlatıyor.

Tacize uğrama noktasında kız ve erkek çocukların aynı oranda risk altında olduğunu belirten Güneş tacizi şöyle tanımlıyor: "Cinsellik içeren her türlü söz, fiil ve materyallerle bir çocuğa yakınlık kurmaya çalışmak çocuklara yönelik cinsel taciz kapsamına girer. Çocuğun duygularının cinselliğe alet edilerek taciz edilmesine duygusal taciz denir. Fiziksel taciz ise cinsel içerik taşıyan dokunmalar da dahil olmak üzere, sonucu tecavüzle biten saldırganlık arasındaki bütün davranışları içerir."

Çocuklara taciz ve tacizci yetişkinler tehlikesinden açıkça bahsetmek çocuğun tacizden korunabilmesi için yeterli değildir. Ayrıca, çocuğa tehlikeli kişilerden korunmasını tembih etmek, onun sosyal gelişimini ve güven duygusunu zedeleme riski taşır. O yüzden çocuk, kendisine yönelmiş bir taciz tehlikesine belki farkında bile olmadan refleks halinde karşı koymasını öğrenmelidir. Çocukların en çok 4-11 yaş arasında tacize uğradığı belirlenmiştir. Çocuğa 'temel davranış refleksi' kazandırmanın en başarılı olduğu yaş grubu ise 4-7 yaş dönemidir.

Çocuklara nasıl bir bilinç kazandırılmalı?

'Bedenim bana aittir' bilinci
Kendi bedeninin kendisine ait olduğu hissini kazanamayan ve kendi bedeni üzerinde başkalarının bir şeyler yapabileceğini düşünen çocuk rahatlıkla taciz tuzağına düşebilir. 4 yaşından itibaren çocuğa bu bilinç verilmeli. Örneğin, terlemiş bir çocuğun atleti izin alınmadan aniden çıkartılmamalı. Çocuk zamanla kendisinden izin alınmadan bedenine yapılacak müdahaleleri hisseder ve rahatsız olur.

'İzin verirsem dokunabilirsin' bilinci
Çocuk, kendi bedenine olan hakimiyetini öğrenmekle birlikte, hakim olduğu bu beden üzerinde kendisinin söz hakkı olduğunu bilmeli. Ebeveynlerin 4-5 yaşından sonra çocuklarını öperken bazen 'Seni öpebilir miyim?' diye müsaade istemesi bu bilincin oluşmasında etkilidir.

'Dokunulması yasak olan yerlerim' refleksi
Çocuklar 4 yaşından itibaren vücutlarının belli bölgelerine dokunulmasından rahatsız olmaya başlamalı. Çocuk eş, dost ve akrabalar tarafından cinsel organlarına dokunularak, öperek, vurarak sevilmemeli.

'Fiziksel baskıya direnme' refleksi
Taciz yaşamış çocukların birçoğu çırpınmanın ve kaçmanın çözüm olmadığını düşünüp kaçmayı denememişlerdir. Çocuklara olan sevgi gösterileri sırasında kendi güçsüzlüğünü hissettirecek kadar orantısız güç gösterisinden sakınmalı.

'Vücudum görünmemeli' hissi
Çocuk, çıplak olarak ortada bırakılmamalı. Kendisini başkalarının yanında çıplak görmeye alışkın olmazsa elbisesinin birileri tarafından çıkartılmasından ciddi rahatsızlık duyar.

'Banyoda çıplak olunmaması' bilinci
4 yaşından sonra anne baba çıplak olarak çocukla aynı banyoda bulunmamalı. 7 yaşından sonra çocuğun genital bölgelerinin başkasınca görünmesine izin verilmemeli.

Tuvalette benden başkası olmamalı
4 yaşına girmiş bir çocuğa tuvaletin özel bir mekan olduğu ve tuvalet ihtiyacını gideren birinin başkaları tarafından görülmesinin doğru olmayacağı öğretilmeli.

'Soyunma ve giyinmede yalnızlık' ilkesi
Çocuğun bedenine yönelmiş bakışlardan rahatsız olacak refleksi kazanması için 4 yaşından itibaren ortalık yerde çıplak dolaşmamayı öğrenmesi gerekir.

'İzin verirsem kabul edilirsin' ilkesi
7 yaşından sonra çocuğun odasına girerken anne baba bile izin almalı. Giyinip soyunurken izin alarak yardım edilmeli.

2010 Hangi güneş koruma kremi daha iyidir?

Hangi güneş koruma kremi daha iyidir? (yararlıdır)

Yakında tatile çıkacağım. Güneş koruma kremi seçerken hangi noktalara dikkat etmem gerekir? Hangi krem daha iyidir? (Elif A./Ankara)

Güneşten korunmak için sadece giysileriniz yetmiyor. Bu giysiler ne kadar sık dokunmuş olursa olsun, güneş ışınlarını geçiriyor. Yaz aylarında hiç ışık geçirmeyen kalın kıyafetler giymek de neredeyse imkansız. Bu nedenle güneşten korunmanın en faydalı yollarından birisi, güneş koruma kremlerini kullanmak. Bu kremler, başta cilt kanseri olmak üzere sizi çeşitli cilt sorunlarından ve cilt yaşlanmasından koruyor. Şu anda piyasada bulunan birçok cilt koruma kremi var. Peki bu kremlerden hangisini seçeceksiniz?

FİZİKSEL KORUMA ŞART
Bir güneş kremi seçerken ilk dikkat edeceğiniz nokta, hem UVA hem de UVB ışınlarına karşı geniş koruma sağlamasıdır. UVB güneş yanığı ve cilt kanseri riskinizi artırırken, UVA ışınları sizi hem cilt kanserine hem de ince çizgi ve kırışıklıklara daha yatkın hale getirir. Bu nedenle kreminizin bu iki ışına karşı koruma sağladığından emin olmalısınız. Öte yandan uzmanlar kimyasal koruma sağlayan kremler yerine fiziksel olarak güneş ışınlarını yantısan kremleri tercih etmeniz konusunda da uyarıyor. Kremlerin içindeki zinc (çinko) oksit ve titanyum oksit gibi maddeler, fiziksel koruma sağlayarak sizi güneşe karşı daha dayanıklı hale getiriyor. Bu kremler çocuklarda da rahatlıkla kullanılabiliyor.

30 FAKTÖR YETER
Yine de çocukların, özellikle 1 yaşından küçük bebekler güneşe çok fazla maruz kalmamalı. Güneş koruma faktörü 30 olan bir krem size yeterli koruma sağlayacaktır. Güneş koruma kremleri cildinizi yoğun bir şekilde kaplayarak daha iyi bir koruma sağlasa da sprey formundaki kremler de ulaşmanızın güç olduğu; omuz, sırt, bel kısımları için oldukça yararlıdır. Ancak bu kremleri sürünce hemen kendinizi güneşe atmayın. Özellikle öğle saatlarinde güneşe çıkmaktan kaçının, gölgeyi tercih edin. Ailenizde cilt kanseri varsa mutlaka cilt doktorunuza düzenli aralıklarla muayene olun.

Sabah : Dr. Ece Hattat

Yasemin Göksu Yeni Albümü Urumeli Hatırası Yasemin Göksu Urumeli Hatırası Albüm Dinle

Yasemin Göksu Urumeli Hatırası Albümü 2010, Yasemin Göksu Yeni Albümü Urumeli Hatırası, Yasemin Göksu Son Albümü Urumeli Hatırası, Dinle, indir, Albümleri, şarkı sözü, Yeni Albüm, Yasemin Göksu Urumeli Hatırası Albümü 2010, Yasemin Göksu Yeni Albümü Urumeli Hatırası, Yasemin Göksu Son Albümü Urumeli Hatırası, Dinle, indir, Albümleri, şarkı sözü Yeni Albüm

Yasemin Göksu – Urumeli Hatırası

01- Yasemin Göksu – Şeriban
02- Yasemin Göksu – Lofçalı
03- Yasemin Göksu – Ayletme Beni
04- Yasemin Göksu – Mendilimin Yeşili
05- Yasemin Göksu – Kırmızı Gülün Alı Var
06- Yasemin Göksu – Zilli De maşa Darbuka
07- Yasemin Göksu – Şeribanavulları Çaydan Aşağı
08- Yasemin Göksu – Şefo
09- Yasemin Göksu – Arda Boyları
10- Yasemin Göksu – Aksaray’dan Geçeriken
11- Yasemin Göksu – Küp İçinde Nişasta
12- Yasemin Göksu – Çıkayaım Gideyim Urumeline
13- Yasemin Göksu – Mavrova
14- Yasemin Göksu – Dere Geliyor
15- Yasemin Göksu – Morale

Ankaralı Namık 2010 Albümü Ankaralı Namık Dar Geldi Sana Son Albümü Dİnle

Ankaralı Namık Dar Geldi Sana Ankara Albümü, Ankaralı Namık Yeni Albümü, Son Albümü, Ankaralı Namık Dar Geldi Sana Ankara, indir, dinle, şarkı sözü, Albümleri, Yeni Albüm, Ankaralı Namık Dar Geldi Sana Ankara Albümü, Ankaralı Namık Yeni Albümü, Son Albümü, Ankaralı Namık Dar Geldi Sana Ankara, indir, dinle, şarkı sözü, Albümleri Yeni Albüm

Ankaralı Namık – Dar Geldi Sana Ankara

01. Ankaralı Namık – Elmadağda Dostun Var
02. Ankaralı Namık – Dar Geldi Sana Ankara
03. Ankaralı Namık – Dilek
04. Ankaralı Namık – Fadime
05. Ankaralı Namık – Gol Yolla
06. Ankaralı Namık – Kapıcı İzzet ( Peri Misin Cin Misin )
07. Ankaralı Namık – Dokumacı Kızlar
08. Ankaralı Namık – Hacel Ovası
09. Ankaralı Namık – Çek Deveci Develeri
10. Ankaralı Namık – Bilmem Ben
11. Ankaralı Namık – Biri Birilerine
12. Ankaralı Namık – Aldırma Gönül
13. Ankaralı Namık – Hozalı Gelin
14. Ankaralı Namık – Dur Dinle Sevgilim

Gökhan Türkmen Biraz Ayrılık Şarkısı DİNLE {video Klip}

Gökhan Türkmen Biraz Ayrılık Klibi, Gökhan Türkmen Yeni Klibi Biraz Ayrılık, Gökhan Türkmen son Klibi Biraz Ayrılık, Klip, 2010, Şarkı Sözü, dinle, klipleri izle, Video, Gökhan Türkmen Biraz Ayrılık Klibi, Gökhan Türkmen Yeni Klibi Biraz Ayrılık, Gökhan Türkmen son Klibi Biraz Ayrılık, Klip, 2010, Şarkı Sözü, dinle, klipleri izle Video,


video silindi (24 temmuz 2010)

Eyvah Eyvah Film Müziği Fasulye Şarkısı DİNLE

Eyvah Eyvah Film Müzikleri – Fasulye
1. Eyvah Eyvah Film Müzikleri – Fasulye
Söz & Müzik: Anonim Düzemleme: Serkan Çağrı
2. Eyvah Eyvah Film Müzikleri – Tatlı Tatlı
Söz: Demet Akbağ & Ata Demirer
Müzik: Ata Demirer & Serkan Çağrı
Düzenleme: Cenk Kandıralı
Müzik Eklenecek

Gripin Durma Yağmur Durma Şarkı Sözleri,Gripin Durma Yağmur Durma Şarkı Sözü

Gripin Durma Yağmur Durma Şarkı Sözü, Gripin Durma Yağmur Durma Şarkı Sözleri, Dinle, Gripin Durma Yağmur Durma Şarkı Sözü, Gripin Durma Yağmur Durma Şarkısı, Şarkı Sözleri, Gripin Durma Yağmur Durma Şarkı Sözü, Gripin Durma Yağmur Durma Şarkı Sözleri, Dinle, Gripin Durma Yağmur Durma Şarkı Sözü, Gripin Durma Yağmur Durma Şarkısı Şarkı Sözleri

Gripin – Durma Yağmur Durma

zaten ıslağım boğazın ortasında
yaşlarım gizleniyor damlalarında
durma, yağmur durma

cilalanıyor ruhum istanbul sağnağında
damlalar karışmış elmacıklarıma
durma, yağmur durma…

okunmuyor adı artık yıldızlarda
ayrılık yazıyor arkası yarınlarda
sorma bana, sen de onu sorma

sorma, sorma doldur boğaziçini
sen doldur ben içerim efkarımla kana kana
durma, durma doldur boğaziçini
sen doldur ben içerim yalanlara kana kana
durma, canım cayır cayır yanıyor
söndür yalvarırım durma n’olur durma

durma, yağmur durma
sorma, sen de onu sorma

zaten ıslağım boğazın ortasında
yaşlarım gizleniyor damlalarında
durma, yağmur durma

cilalanıyor ruhum istanbul sağnağında
damlalar karışmış elmacıklarıma
durma, yağmur durma…

okunmuyor adı artık yıldızlarda
ayrılık yazıyor arkası yarınlarda
sorma bana, sen de onu sorma

sorma, sorma doldur boğaziçini
sen doldur ben içerim efkarımla kana kana
durma, durma doldur boğaziçini
sen doldur ben içerim yalanlara kana kana
durma, canım cayır cayır yanıyor
söndür yalvarırım durma n’olur durma

durma, yağmur durma
sorma, sen de onu sorma

sorma, sorma doldur boğaziçini
sen doldur ben içerim efkarımla kana kana
durma, durma doldur boğaziçini
sen doldur ben içerim yalanlara kana kana
durma, canım cayır cayır yanıyor
söndür yalvarırım durma n’olur durma

durma, yağmur durma
sorma, sen de onu sorma

Yüreğine Sor Filmi Müzikleri İndir Yüreğine Sor Film Şarkıları Yüreğine Sor Film Müzikleri Albümü

Yüreğine Sor Film Müzikleri Albümü 2010, Yüreğine Sor Filmi Müzikleri, Yüreğine Sor Film Şarkıları, Yüreğine Sor Soundtrack, Yeni Albüm, Yüreğine Sor Film Müzikleri Albümü 2010, Yüreğine Sor Filmi Müzikleri, Yüreğine Sor Film Şarkıları, Yüreğine Sor Soundtrack Yeni Albüm

Yüreğine Sor Film Müzikleri

01. Yüreğine Sor Film Müzikleri – Yüreğine Sor
02. Yüreğine Sor Film Müzikleri – Bulutların Üstünde
03. Yüreğine Sor Film Müzikleri – Ela Ela Leose
04. Yüreğine Sor Film Müzikleri – Met Değnek
05. Yüreğine Sor Film Müzikleri – Aşka Değnek
06. Yüreğine Sor Film Müzikleri – Kız Horonu
07. Yüreğine Sor Film Müzikleri – İmece Türküsü
08. Yüreğine Sor Film Müzikleri – Tütün Kaçakçıları
09. Yüreğine Sor Film Müzikleri – Vay Beni
10. Yüreğine Sor Film Müzikleri – Sararmış Yapraklar
11. Yüreğine Sor Film Müzikleri – Gizli Mabed
12. Yüreğine Sor Film Müzikleri – Bıçak
13. Yüreğine Sor Film Müzikleri – Esma’nın Türküsü
14. Yüreğine Sor Film Müzikleri – Sefiye’nin Kederi
15. Yüreğine Sor Film Müzikleri – Süleyman’ın Ölümü
16. Yüreğine Sor Film Müzikleri – Senoz Kaydesi / Sararmış Yapraklar 2