5 Şubat 2010 Cuma

İdil çagatay Kimdir İdil çagatay Biyograsifi (The Kırmızı Vokalisti)

İdil çagatay Kimdir İdil çagatay Biyograsifi (The Kırmızı Vokalisti)

Adı : İdil
Soyadı : Çağatay
Doğum Tarihi : 1976
Doğum Yeri :İstanbul
Mesleği : Şarkıcı
Eğitim : -


İdil Çağatay Kırmızı 2010 albümünün vokalistidir.

KIRMIZI dört kadın müzisyenin bir araya gelmesiyle 2005 yılında kuruldu.Gruptaki tüm üyelerin farklı projelerdeki müzikal geçmişleri,alt yapıları ve önemli hocalardan aldıkları eğitimleri farklı bir çizgi yaratmaktadır.

1976 İstanbul doğumlu İdil Çağatay müziğe Ayla Saydam’ dan piyano dersleri alarak başladı.

1994 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Opera Bölümü`ne girmeye hak kazanan İdil, aynı zamanda,

1996 -2006 yılları arasında aynı okulun arp bölümüne Yonca Özkan`ın öğrencisi olarak devam etti. Güler Keskinkaya, Ayşe Sezerman, Remziye Alper, Elena Kenber ile şan çalıştı. 2000 senesinde opera bölümünden mezun oldu.

1997-2004 yılları arasında Cemal Reşit Rey operasında korist, oyuncu, reji asistanı olarak Özsoy, Saraydan Kız Kaçırma, Deli Dolu Kuvva-i Milliye adlı operalarda ve birçok koral eserde görev yaptı.

2002-2003 sezonunda İstanbul Devlet Opera Ve Balesi`nde La Traviata, Prens Igor, Don Giovanni, Deli Dumrul, İspanyol Saati, Telefon, Tahiti Macerası, Hanım Olan Hizmetçi isimli operalarda teknik ekipte çalıştı.

2004-2005 öğretim yılı süresince Akademi Hayat adlı eğitim kurumunda şan ve solfej öğretmenliğiyle birlikte Murat Göksu’ nun asistanlığını yaptı. İçinde Most Production ve Akbank`ın da olduğu bazı kuruluşların vokal topluluklarında bulundu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazıya Yorum yapın ( Anonim veya Ad Url yi Seçin)