4 Haziran 2010 Cuma

Adet dönemi ne zaman başlar Regl Dönemi Kaç yaşında başlar

Ne zaman, regl ,Adet, olmaya, başlayacağım,regl olmak,adet olmak,kaç yaşında adet olunur.adet olma dönemi,adet olmaya başlamak,regl oldugumu nerden anlarım,adet oldugumu nasıl öğrenirim

Regl olmaya başlamadan evvel, vücudunda, vajinal akıntı oluşması, göğüslerin gelişmesi, koltuk altında ve mahrem bölgelerinde kılların çıkması ve boy atma gibi bir çok değişikliğe uğrarsın. Genetik faktörler, fiziksel gelişimde büyük bir rol oynamasına rağmen, gelişimi etkileyen tek faktör değildir.

Eğer 14 yaşına geldiğinde göğüs gelişimi, koltuk altında ve mahrem bölgelerinde kılların çıkması ve beyazımsı bir vajinal akıntı gibi cinsiyet özelliklerin gelişmeye başlamadıysa, bir doktora görünmende fayda vardır. Eğer 16 yaşına geldiğinde adet görmüyorsan, doktorunun tavsiyesini almanı öneririm.


Herkesin fiziksel gelişimi birbirinden farklıdır. Adetin 10 ila 16 yaş arasında herhangi bir zaman başlayabilir. Adetinin başlaması için doğru zamana sadece vücudun karar verebilir.

Ne zaman regl olacağına dair kesin bir fikrin olamayacağı için, bu duruma karşı önceden hazırlık yapmak isteyebilirsin. Çoğu kız ilk defa regl olduğunda ped kullanır. Çantanda veya okul dolabında bir iki adet ped bulundurmak iyi bir fikir olacaktır. Bu sayede regl olduğunda hazırlıksız yakalanmazsın.
kızlararasında.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazıya Yorum yapın ( Anonim veya Ad Url yi Seçin)