30 Aralık 2010 Perşembe

2010 kpss ortaögretim Puanıy hangi bölümler tercih edilebilir

2010 kpss ortaögretim Puanıy hangi bölümler tercih edilebilir

2006 kpss'ye girenler hatırlayacaktır özellikle tercih yapan adaylar büyük hayal kırıklıklarına ugramıslardır.Özellikle lise mezunu düzeyindeki arkadaslarımız 90 puanlarla hizmetli kadrolarına dahi yerleşememişlerdir.Bu yazımız da zaten lise mezunu adaylarımıza yönelik.Kpss sınavına yaklasık 1,4 milyon lise mezunu katıldı.Bunların neredeyse 1 milyona yakını düz lise mezunu ve elinde hiçbir işi olmayan gencecik arkadaslarımız.Ancak üzülerek söylemek istiyorum ki bu bir milyon adaydan inanılmaz komik rakamlarda atamalar olacaktır.Özellikle Ösym'nin yaptıracagı tercihlerde yine bir çok aday hüsrana ugrayacaktır.Aslında 2006 kpss'ye giren memur adayları ne demek istedigimi anlayacaktır.



Şimdi gelin bu yıl ki lise düzeyi puan değerlendirmelerine bakalım;

-Bu yıl 3,4 puanlık bir düşüş yasandıgı kesin.

-örn,2006 kpss'de 86 alan bir aday ile 2008 kpss'de 83 alan bir adayın basarı sırası hemen hemen aynı.Sıraları 55 binlerde.

-Özellkle düz lise mezunları için söyluyorum,2006'da ösym'nin yaptıgı tüm atamalarda ilk 10 bine giremeyen düz lise mezunları,kesinlikle atanamamıstır.

-2006 kpss de 90 puan ve altı alan hiçbir düz lise mezunu Ösym'nin yaptırdıgı tercihler sonucunda yerleşememiştir.

-Bu yıl puanların biraz gerilemesi 88,89 larında Ösym'tercihlerinde atanabilme ihtimalini ortaya koymaktadır.Ancak bu kesinlikle atabileceği anlamına gelmemektedir.

-Adaylar tercih yaparken kadro sayısına dikkat edip,mutlaka sıralarına bakmalarını öneririm.İlk 10 bindeki adayların (düz lise) şanslarının biraz yüksek oldugunu söyleyebiliriz.

-10 bine giremeyen adayların sansları yok mudur?Elbette vardır.Mutlaka güzel bir tercih yapmalı ve ösym'ye göndermeleri gerekmektedir

-Bu arada ilk 10 bine giren tüm adayların atanacaktır demek de tamamen yanlıs olur.Hatta yanlıs tercih yapan bir çok aday yerleşemeyecektir.

-Diğer lise mezunları(meslek liseleri) için ise biraz daha rahat konusabiliriz.Çünkü özellikle sağlık alanlı çıkıslılar (hemşire-ebe-radyoloji) 75 hatta daha altı puanlar ile atanabileceklerdir.



Not:alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazıya Yorum yapın ( Anonim veya Ad Url yi Seçin)