4 Temmuz 2009 Cumartesi

ibrahim kalın kimdir başbakanın yeni danışmanı kim ibrahim kalın biyografi

ibrahim kalın kimdir, başbakanın yeni danışmanı kim, ibrahim kalın biyografi,resimleri

Başbakan Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu’nu Dışişleri Bakanlığı’na getirdikten sonra Başbakanlık’ta yeni bir diplomasi ekibi kuruyor.

İlk olarak Başbakanlık Başdanışmanı Davutoğlu’nun yerine üniversiteden öğrencisi olan, Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) Koordinatörü, Dr. İbrahim Kalın getirildi.

Başbakanlık Dış politikadan sorumlu Başdanışman olarak görev yapacak olan Dr. Kalın, daha önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün strateji kurumları yöneticileri ile birlikte Çankaya Köşkü’ne davet edilmişti. Kalın daha önce hükümete dış politika raporları hazırlamıştı.

İBRAHİM KALIN KİMDİR?

Dr. Kalın, İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü’nden mezun olduktan sonra, George Washington Üniversitesi’ nde beşeri bilimler ve mukayeseli felsefe alanında doktora yaptı.



Amerika’da College of the Holy Cross’ta dersler veren Kalın, akademik yayınlarının ve yorum yazılarının yanı sıra MacMillan Encyclopedia of Philosophy, Encyclopedia of Religion ve Oxford Dictionary of Islam gibi ansiklopedik eserlere de katkıda bulundu. .

YENİ DANIŞMANLAR

Başbakan Erdoğan’ın yeni dış politika danışman ekibi ise şu isimlerden oluşuyor: Müsteşar Yardımcısı Hakan Fidan, Büyükelçi Ali Yakıtal, Prof. Dr. Emrullah İşler, Prof. Dr. Abdullah Canbek, Dr. Savaş Barkçin, Dr. İbrahim Kalın, Dr. Ömer Fatih Sayan, Dr. Ali Berat Conkar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazıya Yorum yapın ( Anonim veya Ad Url yi Seçin)