28 Şubat 2010 Pazar

Mozanit Kolye Resimleri,Mozanit Yüzük Resimleri,Pırlanta Yerine Mozait

Mozanit Nedir? Mozanit Mücevher Resimleri,Mozanit Kolye Resimleri,Mozanit Yüzük Resimleri,Pırlanta Yerine Mozait






Şimdi akıllı kadınlar pırlanta yerine mozaiti tercih ediyor.Çünkü pırlanta kadar dayanıklı, pırlantadan daha parlak,pırlantadan daha ucuz, daha dikkat çekici.

Bilinen tüm değerli taşlardan; pırlanta, safir, yakut ve zümrütten daha parlak ve ışıltılı olan Mozanit, mücevher algısını baştan aşağı değiştiriyor.

Bir kıymetli taşın mücevher olarak kabul edilebilmesi için dikkat çekici derecede parlak, zamana karşı meydan okuyabilecek kadar sert olması ve nesilden nesile aktarılabilmesi gerekir. Mozanit, tüm değerli taşlardan daha parlak ve pırlantadan sonra en dayanıklı ikinci taş olarak kabul ediliyor.





İnanılmaz parıltı
Parlaklık, mücevherin veya değerli taşın beyaz ışığı yansıtma derecesidir. Mozanit, bilinen tüm değerli taşlardan (pırlanta, safir, yakut, zümrüt) daha parlak ve parıltılıdır.

1893’te Fransız bilimadamı Dr. Henri Moissan tarafından Arizona’da 50.000 yıl önce dünyaya düşen bir meteor kraterinde bulunan ve Dr. Moissan’ın anısına Mozanit (Moisannite) adı verilen bu parıltılı kristallerin çıplak gözle pırlantadan ayırt edilmesi imkansızdır.




Mozanitin farkı
Tüm mücevherleri geride bırakan parlaklığının yanında olağanüstü dayanıklılığıyla da dikkat çeken Mozanit, diğer değerli taşlara kıyasla uygun fiyatıyla çok akıllıca bir seçim. Pırlanta alacağınız rakama daha büyük bir taş alarak bu muhteşem mücevheri pırlanta yerine rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Çıplak gözle pırlantadan ayırt etmesi imkansız olan Mozanit’in tartışılmaz kalite değeri, aynı zamanda ömür boyu parlaklık ve dayanıklılığını garantileyen uluslararası sertifikası ile de güvence altına alınmış.




Dünyaya düşen ışık
1893′te Nobel ödüllü Fransız bilim adamı Dr. Henri Moissan, parlak, elmasa benzer bu doğal madeni bir krater yatağında keşfettiğinde uzaydan gelmiş elmas bulduğunu zannediyordu. Bu maden tipik bir elmastan 2,5 kat daha fazla ateşe, pırlantadan daha fazla parlaklığa ve daha fazla yüzeyden ışık yansıtmasına sahip olduğundan o günlerde bu madenin bir çeşit elmas olduğu düşünüldü. 1920′lerde bilimsel araştırmalar sonucunda Dr. Moissan’ın bulduğu bu maddenin aslında uzaydan gelen pırlantalar olmadığı, ancak aynı soydan gelen farklı bir mineral olduğu ortaya çıktı ve Dr. Henri Moissan’ın anısına Moissanite (Mozanit) olarak adlandırıldı.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazıya Yorum yapın ( Anonim veya Ad Url yi Seçin)