2 Kasım 2010 Salı

2011 PMYO Şartları - 2011 PMYO Yaş Şartları - 2011 PMYO Yaş Şartları Neler

2011 PMYO Yaş Şartları 2011 PMYO Şartları - 2011 PMYO Yaş Şartları - 2011 PMYO Yaş Şartları Neler

PMYO Giriş Yönetmeliğine göre;

18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş geçerli olmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın 1 Ekim tarihi itibariyle(1 Ekim 2011)

18 yaşını tamamlamış, bayan ve askerlik yapmayan erkek adaylar için 24 yaşından gün almamış olmak,

askerlik hizmetini yapmış erkek adaylar için 26 yaşından gün almamış olmak,

Buna göre, bayan ve askerlik hizmetini yapmayan erkeklerde 01 Ekim 1988 - 01 Ekim 1993 tarihleri arası, askerlik hizmetini yapmış erkeklerde 01 Ekim 1986 ve takip eden tarihlerde doğmuş olma şartı 2011 müracaatları için gerekliliktir.








Yaş şartları ile ilgili olarak geçen senede 1987 doğumlular mağdur olduklarını sıklıkla ifade ettiler. Hatta sitemizden bununla ilgili onları destekleyici yazılar yayınladık. Ancak yaş şartları ile ilgili değişiklik yapılmadı. Yaş sebebi ile değişiklik yapmaya sadece Polis Akademisi Başkanlığı yetkilidir. Takdir ilgili kurumlara aittir. Önümüzdeki dönemde yaş ile ilgili bir değişikliğin yapılıp yapılmayacağı ile ilgili yorum veya tahminde bulunmak imkansızdır.

Yaş sebebi ile sınava başvuramayacak adaylara tavsiyem 4 yıllık üniversite bitirerek POMEM yolu ile polis olmanın yollarını denemeleridir.

Ayrıca askerliğini yapmamış yaşı tutmayan adaylar askerliklerini hemen yapıp gelirlerse askerlik dönüşü bir kere daha PMYO sınavına müracaat hakkı elde edebilirler. Böyle yapmayı düşünen adaylar, soru cevap bölümümüzde yaş şartları bölümüne girerek doğum tarihlerini ve askere gidip geldikten sonra tahmini dönüş tarihlerini iletirlerse PMYO sınavlarına müracaat edip edemeyecekleri hakkında yorum yapabiliriz.

2011 sınavına girecek tüm adaylara başarılar diliyorum. Sitemizde yazıları ve tavsiyelerimi mutlaka dikkate alsınlar
www.pmyo.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazıya Yorum yapın ( Anonim veya Ad Url yi Seçin)