12 Mart 2011 Cumartesi

İllere Göre Sözleşmeli Memura Ne Kadar Zam Aldı - İllere Göre Zam Oranları

İllere Göre Sözleşmeli Memura Ne Kadar Zam Aldı - İllere Göre Zam Oranları


Başka hangi illerde memurlar zam alacak,memur zam haberleri 2011,İllerde sözleşmeli zam haberleri,Memura yüzde 30 zam,yüzde 30 memur zammı haberleri

Türkiye'de ilk defa bir memur sendikası valilikle masaya oturup zam sözleşmesi imzaladı.
Bir Memur sendikası belediyelerden sonra ilk kez, Bursa Valiliği ile sözleşme masasına oturup yüzde 30 ilave zam aldı.

En düşük maaş 420 lira arttı. Uygulamanın model olması bekleniyor.

İlk memur zamı Bursa'da

Bursa İl Özel İdaresi'nde örgütlü Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) Bursa Valiliği'nde bir ilki gerçekleştirdi. Sendika, Bursa Valiliği ve İl Özel İdaresi'nde çalışan toplam 157 devlet memuru için valilikle sosyal denge sözleşmesi imzaladı. Bursa İl Genel Meclisi'nin 7 Şubat 2011 tarih ve 63 sayılı kararıyla imzalanan sözleşmeye göre, Bursa İl Özel İdaresi'nde çalışan tüm memurların maaşı, şubat ayından geçerli olmak üzere yüzde 30 zamlandı. Toplam bir yıllık yapılan anlaşma, memurlara yılda en az 5 bin 40 lira ilave gelir anlamına geliyor.


Sözleşmeli memur zammı için sırda hangi iller var

BEMBİRSEN Başkanı Mürsel Turbay, valilikle yaptıkları özel sözleşmeyi, referandumla memurlara verilen "tolu sözleşme hakkı"na dayanarak gerçekleştirdiklerini söyledi.

Turbay, Bursa'nın model olacağını, ülke genelindeki tüm il özel idarelerde benzer sözleşmelerle memurlara ilave zam alabileceklerini belirtirken, "Daha önce bini aşkın belediyede benzer sözleşme imzalamıştık.tutelimi

Şimdi sıra il özel idarelerinde. Samsun, Malatya, Ordu ve Van'da da Bursa benzeri sözleşmeler yapacağız. Bana göre özel bütçeli tüm kamu kurumlarında, üniversitelerde bu tip sosyal denge sözleşmeleri yapılabilir" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazıya Yorum yapın ( Anonim veya Ad Url yi Seçin)