10 Haziran 2011 Cuma

22 ağustos internet yasası maddeleri neler

22 ağustos internet yasası maddeleri

22 Ağustos İnternet Yasakları

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu’nca (BTK) hazırlanan “İnternetin Güvenli Kullanımına İlişkin Usul ve Esaslar” 22 Ağustos 2011 tarihinde yürürlüğe girecek.



Bu uygulamayla kullanıcılar BTK’nın belirlediği 4 internet filtresinden birini seçmek zorunda bırakılacak. Filtreyi aşmak suç sayılacak. Filtre kıstasları ise tamamen BTK’nın keyfine göre belirlenecek. Bu uygulama dünyada Çinİnternetin Fişini Çekecek Yasa Nedir? İnternet İçin Getirilen Yasada Neler Var ? Kübaİnternetin Fişini Çekecek Yasa Nedir? İnternet İçin Getirilen Yasada Neler Var ? İran gibi internetin “tutuklu” olduğu ülkelerde kullanılıyor. Dayanağı nedir?



5809 sayılı Kanunun 4’üncü 6’ncı ve 50’inci maddeleri ile 28.07.2010 tarihli ve 27655 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Elektronik Haberleşme Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği’nin 10’uncu maddesi hükümleri kapsamındaİnternetin Fişini Çekecek Yasa Nedir? İnternet İçin Getirilen Yasada Neler Var ? BTK tarafından hazırlanan “İnternetin Güvenli Kullanımına İlişkin Usul ve Esaslar Taslağı” 22 Şubat 2011 tarihinde 2011/DK-10/91 no’lu karar ile onaylanarakİnternetin Fişini Çekecek Yasa Nedir? İnternet İçin Getirilen Yasada Neler Var ? “İnternetin Güvenli Kullanımına İlişkin Usul ve Esaslar”ın 22 Ağustos 2011’de yürürlüğe girmesine karar verildi.



22 Ağustos’ta devreye girecek sistemde internete devlet daha doğrusu “BTK” tarafından belirlenen 4 filtre tipinden birini seçerek girebileceğiz. Filtreyi aşmak ya da aşmaya çalışmak suç sayılacak. Ayrıca internet servis sağlayıcıları filtrelerin aşılmasını engellemekle sorumlu tutuluyorİnternetin Fişini Çekecek Yasa Nedir? İnternet İçin Getirilen Yasada Neler Var ? aksi halde onlara da ağır para cezaları öngörülüyor.



Düzenlemeye göre 4 tip filtre yer alacak. Aileİnternetin Fişini Çekecek Yasa Nedir? İnternet İçin Getirilen Yasada Neler Var ? çocukİnternetin Fişini Çekecek Yasa Nedir? İnternet İçin Getirilen Yasada Neler Var ? yurtiçi ve standart paket. Her internet abonesi bunlardan birini seçmek zorunda kalacak. Bu filtre tipini internet kafelerde uygulanan “Websense” filtresine benzetebiliriz. Yani sadece internet kafenin belirleyebildiği sitelere girebileceksiniz. Bu tür filtre sistemleriyle içeriğinde sorun olmasa bile birçok sitenin filtreye takıldığı kullanıcılar tarafından biliniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazıya Yorum yapın ( Anonim veya Ad Url yi Seçin)