2012 Anayasası - 2012 Yeni Anayasa Maddeleri Neler - 2012 Anayasa Hakkında
Tarih 12 haziran 2011 seçim sonuçları yavaş yavaş netleşiyor.Akparti 3.döneminde %52 oy aldı.Adnan menderesten sonra en cok oy alan 2.parti.Sayın Tayyip bey bu sonucu bekliyordu ama beklemediği bir şey vardı.MHP nin barajı geçmesi Akp yi hayallerini suya düşürmüş olmalı.Çünkü yeni anayasayı ABD nin istediği gibi yapabilmek için mecliste 2 parti olmalıydı.Bu gerçeği gören sağduyulu vatandaşlarımızı kutlamak gerek.Akp akp diyen kötünün iyisi diyen vatandaşlarda görecekler önümüzdeki 5 yıl içinde akp yi.
Bundan sonra ne mi olacak ? önümüzdeki günlerde bol bol özerklik , türklük, türkiyelik gibi ve daha bircok yeni duyacagımız ve daha önce duymayı bile hayal edemediğimiz kelimeler hayaldi ama şimdi gerçek olacak.Daha önceleri bırakın özerklik kelimesini telaffuz etmeyi bir kimse bu kelimeyi söylemeye bile cesaret edemezdi yani hayaldi gerçek oldu.Daha bir cok şey aynen böyle olacak.Çünkü bizim Başkanlık sistemini düşünüyorum diyen hatta gerekirse referanduma götürürüz diyen bir başbakanımız var.Artık daha güçlü.
Peki başkanlık sistemi nedir , başkanlık sistemi Türkiye ye gelince ne olur ki ?
Ne mi olur anlatalım,
Başkanlık sistemi bir yürütme erkinin yasama organından bağımsız bir şekilde yönetimde bulunduğu hükûmet sistemidir. Başkanlık sisteminde yasamanın yürütmeyi fesh etme yetkisi yoktur.
Başkanlık sistemininin en tanımlayıcı özelliği yürütmenin nasıl ve ne şekilde seçildiğidir. Başkanlık sistemini parlamenter sistemden ayıran temel özellik, yürütme organının biçimi ve rolü ile ilintilidir ve parlamenter sistemden farklı olarak, başkanlık sisteminde yürütme organı ile yasama organı iç içe geçmemiş durumdadır.
Yani ne demek oluyor ; Doğuanadolu'da özerk bir türk devleti kurulması olası,Bu önümüzdeki 10 yıl içindeki süreç.Bundan sonra ne olur .Suriye Irak da yeni kurulan rejim yani Abd ve İsrail in istediği gibi Büyük Orta doğu(BOP)kurulması gerçekleşecek.Malum sayın Recep Tayyip Erdoğan büyük orta doğu projesinin eş başkanı!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bu Yazıya Yorum yapın ( Anonim veya Ad Url yi Seçin)