3 Şubat 2010 Çarşamba

Bisküvili Pasta yapımı Bisküvili Tatlı ve Pastalar Bisküviden Pasta tatlı yapmak

Bisküvili Pasta|Tatlı ve Pastalar Bisküvili Pasta yapımı Bisküvili Tatlı ve Pastalar Bisküviden Pasta tatlı yapmak

MALZEMELER
1 paket krem şanti
1 şişe süt
1 çay kaşığı kakao
2 paket kakaolu bisküvi
100 gr fındık

HAZIRLANIŞI
Biküvileri ufak ufak kırın Diğer tarafta krem şanti ve soğuk sütü çırpın İçine kakao ve dövülmüş fındık koyun Bisküviler ve bu karışımı kaşıkla düzelterek, altına naylon torba döşenmiş bir kalıba boşaltın Buzlukta 2 saat bekletin Hafifçe donmaya başlayınca ters çevirin ve servis yapın

Malzemeler:

1 paket kremşanti
1 şişe süt
1 çay kaşığı kakao
2 paket kakaolu bisküvi
100 gram fındık

Hazırlanışı:

Bisküvileri ufak ufak kırın Diğer bir tarafta kremşanti ve soğuk sütü çırpın içine kakao ve dövülmüş fındık ilave edin Bisküviler ve bu karışımı kaşıkla düzeltin Naylon torba döşenmiş bir kalıba karışımı boşaltın Buzlukta 2 saat kadar bekletin Hafifçe donmaya başlayınca ters çevirin Servis yapın


Bisküvili Pasta

2 paket pötübör bisküvi
yarım paket eritilmiş margarin
2 çorba kaşığı kakao
2 çay bardağı süt
Muhallebisi İçin;
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
7 çorba kaşığı toz şeker
1/4 paket margarin
1 kg süt
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı pirinç unu

Bisküvileri kırın, geniş bir kaba alın, üzerine 2 çorba kaşığı kakaoyu yarım paket eritilmiş margarini ve 2 çay bardağı sütü ekleyin İyice karıştırın, bu harcı kare şeklindeki bir cam tepsiye yayın Muhallebi için tencerede sütü, mısır nişastasını, pirinç ununu, yumurtanın sarısını, vanilyayı, şekeri ve margarini katın, koyulaşana kadar pişirin Hazırladığınız muhallebiyi tepsiye yaydığınız bisküvili harcın üzerine dökün Muhallebi henüz sıcakken üzerine kakao serpin Buzdolabında soğuduktan sonra dilimleyerek servise sunun


TATLILAR HAKKINDA

Şeker tadında olan, içinde şeker bulunan yiyeceklerdir
Tatlılar birkaç çeşide ayrılır Süt ve meyve ile yapılan tatlılar hafif ve hazmı kolaydır Hamurlu tatlılar una yağ, fındık, fıstık gibi yardımcı yiyeceklerin konulması ile yapılır Pişirildikten sonra üzerine şurup dökülür Diğer tatlılara nazaran hazmı daha zordur
Şurupla yapılan hamur tatlılarında sıcak tatlıya sıcak şurup döküldüğü zaman tatlı hamur olacağından bunlardan biri sıcak biri soğuk veya ikiside ılık olmalıdır
Hamur tatlılarında şurup orta kıvamda hazırlanmalıdır Koyu olursa tatlı şurubu emmez ve sert olur Sulu olursa tatlı fazla yumuşar
Bütün tatlılar servis tabağına konduktan sonra hindistan cevizi rendesi, kıyılmış fındık, fıstık, badem ve ceviz ile süslenebilir

Türk mutfağında, diğer bütün Ortadoğu ve Balkan mutfaklarında olduğu gibi, tatlının ayrı bir önemi ve ağırlığı vardır Özellikle halk arasında, tatlı, bir yiyecek olmanın çok ötesinde "sembolik" anlamlar taşır En acı günlerden en mutlu günlerimize kadar tatlının ikram edilmesinin âdet olmadığı bir anımız yok gibidir Yaslarımızı, sevinçlerimizi hep bu yiyecek türüyle ifade ederiz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazıya Yorum yapın ( Anonim veya Ad Url yi Seçin)