3 Şubat 2010 Çarşamba

Cocuklara Resimli Dogum Günü pastası yapımı Cocuklar icin dogum günü pastasi

Cocuklar icin dogum günü pastasi Cocuklara Resimli Dogum Günü pastası yapımı Cocuklar icin dogum günü pastasi

Doğum Günü Pastası
Malzemeler
8 Adet yumurta
4 Çorba kaşığı sıcak su
1 Su bardağı tozşeker
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
1 Tutam tuz
1 Paket vanilya
100 gr un (1 su bardağı)
1 Paket kabartma tozu
Kreması için :
1 Paket çilekli puding
15 Su bardağı süt
1 Paket vanilya
1 Paket krem şanti (tarife göre hazırlayın)
500 gr çilek(yada istediginiz baska meyva)
5-6 muz
100 gr soyulmuş badem
16 Çorba kaşığı tereyağı
2 Su bardağı un
1 Litre süt
2 Çorba kaşığı tarçın
45 Su bardağı tozşeker


Yapılışı
4 adet yumurtayı sıcak su ile iyice çırpın

* Diğer 4 yumurtayının sarılarını yarım su bardağı tozşekerle çırpın

* Yumurtaların aklarını ise bir tutam tuzla kar haline getirin

* Şekerle karıştırılan yumurtaların üzerine vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyin

* Arta kalan tozşekeri yumurta aklarına ilave edin ve unlu karışıma ekleyin

* Sıcak su ile çırptığınız yumurtaları da ekleyin ve karıştırın

* Kek hamurunu yağlanmış fırın tepsisine dökün

* 200 derecede 40-45 dakika pişirin

* Fırından çıkartıp soğutun

* Kreması için ; çilekli pudingi sütle pişirin, vanilyayı katıp ateşten alın

* Soğutup krem şantiyi ilave edin

* 2-3 dakika mikserle çırpın ve kremayı ikiye ayırın

* Taze veya dondurulmuş çileğin yarısını ezerek ikiye ayırdığınız kremalardan birine katın

* Keki ikiye bölüp, bir parçasının üzerine çilekli kremanın yarısını sürün
* Bunun üzerine dilimlenmiş 5 adet muzu yerleştirin

* Kalan çilekli kremayı muzlarin üzerine yayın

* Kekin diğer yarısıyla üzerini örtün

* Vanilyalı kremayı kekin her tarafına sürün
* Pastanın üzerini çilek dilimleri, kıyılmış bademle veya inci sekerle süsleyip, servis yapın


Barbi pasta icin pasta kalibi ortasi acik olan pasta kalibi kullanin
barbi bebegin boyu pastaya biraz uzun oluyor onun icin iki ayri pasta kalibi lazim birisi düz olacak digeri daha yüksek pastanin ortasina uzun cam bardak yerlestirirseniz daha iyi oluyor barbi daha saglam duruyor o zaman

Vişneli Yaş Pasta

Malzemeler:
1 adet hazır kakaolu pastaban
1 adet vanilyalı pasta kreması
1 su bardağı süt
1 su bardağı vişne suyu
1 su bardağı çekirdeksiz vişne
1 su bardağı damla çikolata
yarım su bardağı antepfıstığı
3/4 su bardağı süt ile hazırlanmış 1 paket kremşanti
Kekini ıslamak için:
8-10 çorba kaşığı vişne suyu

Her iki parça keki 4-5 er kaşık vişne suyu ile ıslatın Pasta kremasını 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı vişne suyu iie çırpalım Birinci parçayı servis tabağına alalım ve 2-3 kaşık krema ile kaplayalım Kremanın üzerine vişne tanelerini dizin, yarım su bardağı çikolata damlalarını vişne tanelerinin üzerine serpin, ikinci parçayı üzerine kapatın Kalan tüm kremayı üzerine boşaltın ve pastanın üzerinden yanlara doğru kremayı sürmeye başlayın en son yanlarını düzeltin Son olarak da kremşanti, antepfıstığı ve kalan damla çikolatalarıyla dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz

TATLILAR HAKKINDA

Şeker tadında olan, içinde şeker bulunan yiyeceklerdir
Tatlılar birkaç çeşide ayrılır Süt ve meyve ile yapılan tatlılar hafif ve hazmı kolaydır Hamurlu tatlılar una yağ, fındık, fıstık gibi yardımcı yiyeceklerin konulması ile yapılır Pişirildikten sonra üzerine şurup dökülür Diğer tatlılara nazaran hazmı daha zordur
Şurupla yapılan hamur tatlılarında sıcak tatlıya sıcak şurup döküldüğü zaman tatlı hamur olacağından bunlardan biri sıcak biri soğuk veya ikiside ılık olmalıdır
Hamur tatlılarında şurup orta kıvamda hazırlanmalıdır Koyu olursa tatlı şurubu emmez ve sert olur Sulu olursa tatlı fazla yumuşar
Bütün tatlılar servis tabağına konduktan sonra hindistan cevizi rendesi, kıyılmış fındık, fıstık, badem ve ceviz ile süslenebilir

Türk mutfağında, diğer bütün Ortadoğu ve Balkan mutfaklarında olduğu gibi, tatlının ayrı bir önemi ve ağırlığı vardır Özellikle halk arasında, tatlı, bir yiyecek olmanın çok ötesinde "sembolik" anlamlar taşır En acı günlerden en mutlu günlerimize kadar tatlının ikram edilmesinin âdet olmadığı bir anımız yok gibidir Yaslarımızı, sevinçlerimizi hep bu yiyecek türüyle ifade ederiz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazıya Yorum yapın ( Anonim veya Ad Url yi Seçin)