Bakla Çorbası Bakla Çorbası Yapılışı
Malzemeler
500 GR. AYIKLANMIŞ TAZE BAKLA
4 BARDAK TAVUK SUYU
1 SOĞAN
3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
1 TATLI KAŞIĞI NİŞASTA
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
2 TUTAM KEKİK
1 ÇAY KAŞIĞI LİMON SUYU
YARIM BARDAK SÜT
TUZ
Baklayı önce kaynar suda 10 dakika haşlayın. Kabuklarını çıkarın. Tencereye yağı koyup soğanları kavurun. Tavuk suyu ve kekiği ekleyip kaynamaya başlayınca, baklayı katın. Baklalar yumuşayıncaya kadar 20 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alıp baklaları süzerek çıkarın. Bir kaç adet baklayı ayırıp kalan baklaları tahta kaşıkla ezin. Delikli süzgeçten geçirip tekrar tavuk suyunun içine karıştırıp, yeniden kaynatın. Kaynayınca tuz ve biberini koyup 5-10 dakika orta ateşte pişirin. Ayrı bir kasede nişastayı sütün içinde eriterek çorbaya karıştırın. 2 dakika kaynattıktan sonra kalan tereyağını, limon suyunu ve ayırdığınız baklaları çorbaya koyun. Tereyağı eriyince kaselere boşaltıp servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bu Yazıya Yorum yapın ( Anonim veya Ad Url yi Seçin)