3 Mart 2010 Çarşamba

Bakla Çorbası Bakla Çorbası Yapılışı

Bakla Çorbası Bakla Çorbası Yapılışı

Malzemeler

500 GR. AYIKLANMIŞ TAZE BAKLA
4 BARDAK TAVUK SUYU
1 SOĞAN
3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
1 TATLI KAŞIĞI NİŞASTA
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
2 TUTAM KEKİK
1 ÇAY KAŞIĞI LİMON SUYU
YARIM BARDAK SÜT
TUZ


Baklayı önce kaynar suda 10 dakika haşlayın. Kabukla­rını çıkarın. Tencereye yağı koyup soğanları kavurun. Ta­vuk suyu ve kekiği ekleyip kaynamaya başlayınca, baklayı katın. Baklalar yumuşayıncaya kadar 20 dakika pişirin. Ten­cereyi ateşten alıp baklaları süzerek çıkarın. Bir kaç adet baklayı ayırıp kalan baklaları tahta kaşıkla ezin. Delikli süz­geçten geçirip tekrar tavuk suyunun içine karıştırıp, yeniden kaynatın. Kaynayınca tuz ve biberini koyup 5-10 dakika or­ta ateşte pişirin. Ayrı bir kasede nişastayı sütün içinde erite­rek çorbaya karıştırın. 2 dakika kaynattıktan sonra kalan te­reyağını, limon suyunu ve ayırdığınız baklaları çorbaya ko­yun. Tereyağı eriyince kaselere boşaltıp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazıya Yorum yapın ( Anonim veya Ad Url yi Seçin)