3 Mart 2010 Çarşamba

Milföyden Baklava,Milföyden Baklava Tarifi Milföyden Baklava Yapılışı

Milföyden Baklava,Milföyden Baklava Tarifi Milföyden Baklava Yapılışı



Bu tarif 170 derecede 40 dakika da pişirilir ve 12 kişiliktir

Malzemeler

Milföy hamuru (14 adet)
Antep fıstığı (1 su bardağı)
Toz şeker (1 su bardağı)
Margarin (5 yemek kaşığı)
Sıvıyağ (4 yemek kaşığı)
Şerbeti için:
Toz şeker (3 su bardağı)
Su (2 su bardağı, soğuk)
Limon (1/4 adet)


Bir tencereye 3 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı soğuk su koyun ve kaynatın.Üzerine 1/4 adet limonun suyunu sıkıp, posasını tencerenin içinde bırakın. Başka bir tencereye 5 yemek kaşığı margarin ve 4 yemek kaşığı sıvıyağ koyun ve yağı erimeye bırakın.7 adet milföy hamurunu üst üste koyun ve bir oklavayla açın. Çok da ince olmayacak şekilde açtığınız hamuru, hamur kesme rulosu ile tepsinizin büyüklügünde kesin. Kestiginiz hamuru tepsinin içine yerleştirip, tepsinin alt yüzeyini tamamen kaplayacak şekilde serin. Üzerine 1 su bardağı antep fıstığı serpin. Fıstıkları bir spatulayla hamurun üzerine iyice yayın.Diğer 7 adet milföyü üst üste koyup bir oklavayla diğer hamurun kalınlıgında açın. Tepsiyi açtığınız hamurun üzerine koyun ve hamuru tepsiden biraz daha büyük olacak şekilde kesin. Kestiğiniz hamuru tepsinin içine, fıstıkların üzerine koyun. Hamura, tepsinin kenarlarını kapayacak şekilde elinizle bastırarak şekil verin. Kenarlardaki fazla hamuru rulo ile kesip, çıkarın. Erittiğiniz yağı tatlının üzerinde gezdirerek dökün. Yağladıgınız tatlıyı 12 parça olacak şekilde dilimleyin. Ve önceden 170 derecede ısıttığınız fırına vererek yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakın.Bu sürenin sonunda üzeri kızaran ve iyice kabaran tatlınız fırından alıp, tezgaha koyun. Kaynayan şerbeti de tezgaha alarak bir kepçeyle, şerbeti tatlının üzerinde gezdirerek dökün. Hazırladıgınız baklavayı servise hazır hale getirin.

Bu Yazı http://www.filizteyze.com/milfoyden-baklava-tarifi alınmıştır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazıya Yorum yapın ( Anonim veya Ad Url yi Seçin)