7 Mart 2010 Pazar

Kontör yüklemek kalkıyormu, Kontörlü hatlar kalkıyormu

kontör yüklemek kalkıyormu, kontörlü hatlar kalkıyormu

Kontör Yüklemek Sona mı Eriyor Mart 2010 Yeni Uygulama

Kontör bitiyor! 1 Nisan'da kontörlü hatlar ne olacak?

1 NİSAN itibarıyla telekomünikasyon sektöründe arabağlantı ücretleri düşecek. Kontör uygulaması da sona eriyor. Peki bu hatlar kapanacak mı?
Elif Ergu Vatan'daki köşesinde yazdı.

1 NİSAN itibarıyla telekomünikasyon sektöründe arabağlantı ücretleri düşecek. Kontör uygulamasının yerini de TL ve kuruş bazlı fiyatlandırma alacak.

Yani kontör değil para yüklemesi yapılacak. Kullanıcılar hangi operatörün kaç kontöre kaç dakika konuşturacağı gibi hesaplarla uğraşmaktan kurtulacak

AVEA CEO'su Erkan Akdemir, "Artık şu kadar kontör değil de 20 liralık yükleme yapılacak. SMS, MMS gibi hizmetlerde de kontür kullanılmayacak. Yakında cep telefonları her şeyi yapacak. İleride cüzdan taşımadan alışveriş imkanı olacak. Kart taşımadan cep telefonunuzu kredi kartı gibi kullanacaksınız" dedi



Erkan Akdemir 6 ay önce Avea CEO'su oldu. Hem özel sektör hem de kamu sektöründe deneyimi var. Hacettepe Üniversitesi Elektronik Mühendisliği'nden mezun olduktan sonra Colorado Üniversitesi'nde telekom alanında master yaptı. "İki yıl kadar mühendislik yaptım" diyen Akdemir, Enka ve DSİ'de çalıştıktan sonra DPT'ye girdi. DPT'deki ilgi alanı telekom sektörü ve regülasyon konusu oldu. Özelleştirme öncesinde Türk Telekom'un yönetim kurulu başkanı olan Akdemir, Avea'dan önce 3 yıl da Cisco Türkiye'nin Genel Müdürü'ydü. Avea'nın Nişantaşı'daki binasında buluştuk Erkan Akdemir'le. 1 Nisan'da sektörde olacak değişiklikleri ve Avea'nın hedeflerini konuştuk.

Ciroda hızlı büyüdük

* Avea Türkiye'de telekom piyasasına sonradan giren bir operatör. Ayakta durabilmek için nasıl bir rekabet stratejisi izledi?

Avea piyasaya üçüncü operatör olarak girdi. 5 yıllık bir geçmişi var. Doğru odaklanarak büyüdü Avea. Gençlik ve kamu sektöründe getirdiği farklılıklar var. Geçen yıldan itibaren rekabetçi tarifeler sundu. Her Yöne Sınırsız Tarife gibi... Mobil Öğrenci tarifesi de çok ilgi gören bir uygulama. Her Yöne Sınırsız ya da Her Yöne Özgürlük dediğimiz tarife farklı müşteri kesimlerinden ilgi gördü. Her Yöne Özgürlük'le çok avantaj sağladık. 2009'da büyümemizi sağladı. Önemli bir faturalı segmentimiz oluştu. Bu bizim için gelir üreten bir müşteri kesimi demek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazıya Yorum yapın ( Anonim veya Ad Url yi Seçin)