2 Mart 2011 Çarşamba

Kanuni Sultan Süleymanın Eşleri İsimleri - Kaç Eşi Vardı

Kanuni Sultan Süleymanın Eşleri İsimleri - Kaç Eşi Vardı

Osmanlı Devletinin 10. padişahı Sultan Süleyman'ın eşlerinin sayısı kesin olarak bilinmemektedir. Tarih kitaplarında çocuk doğuran eşlerinin adı yer almaktadır..

Sultan Süleyman'ın çocuklarından yola çıkarsak, 4 eşi vardır.

Birincisi, Gülfem Hatun'dur, Kanuni'nin ilk erkek çocuğu Şehzade Murad' ın annesidir. Şehzade Murad küçük yaşta ölümcül bir hastalıktan hayatını kaybetmiştir.

İkicisi Arnavut kökenli olan, Mahidevran Sultan'dır. Mahidevran Sultan Şehzade Mustafa'nın Annesidir. Kanuniye en büyük aşkı besleyen eşi olarak bilinmektedir.

Üçüncüsü Rutenyalı bir köle olarak saraya giren, hırsıyla kısa zamanda Kanuni'nin gözde carileri arasına girmeyi başaran ve Kanuniye 4 şehzade ve 1 kadın sultan veren Hürrem Sultan' dır. Hürrem Sultan, tarihte bir padişahın resmi nikah kıydığı ilk haseki olarak bilinir. Ortodoks bir rahibin kızıdır.

Hürrem Sultan, Kanuni'nin Mahidevran Sultan'dan olan oğlu Şehzade Mustafa'nın katili olarak bilinir. Pargalı İbrahim'in boğularak öldürülmesini emreden de Hürrem Sultan'dır. Hürrem Sultan, Kanuni'nin aşkından çok makamına sahip olmak istemiştir.

Dördüncü eşi ise, yine saraya köle olarak giren, sarayda müslüman olan, Hürrem Sultan'ın önceleri yakın arkadaşı olarak bilinen Fül-Dane Gülnihal Sultan'dır. Gülnihal Sultan Şehzade Mahmud'un annesidir.

Bu yazının kaynağı nesetuana.com'dur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazıya Yorum yapın ( Anonim veya Ad Url yi Seçin)