2 Mart 2011 Çarşamba

Muhteşem Yüzyıl Gülnihal Sultan Biyografisi - Gülnihal Sultan Kim

Muhteşem Yüzyıl Gülnihal Sultan Biyografisi - Gülnihal Sultan Kim


Füldane Sultan, Muhteşem Yüzyıl dizisindeki 'Gülnihal' karakteri olabilir. Füldane Sultan, Şehzade Mahmud'un annesidir.

Gülfem Sultan; Şehzade Murad'ın annesidir. Murad, Kanuni henüz 16 yaşındayken dünyaya gelmiş ve su çiçeği hastalığından küçük yaşta vefat etmiştir. Kanuni padişah olunca Gülfem Sultan da saraya sığınmıştır.

Mahidevran Sultan; Şehzade Mustafa'nın annesidir. Kanuniye büyük bir aşkla bağlıdır. Hürrem sultan'ın kendine rakip olarak gördüğü tek kişi Mahidevran Gülbahar Sultandır. Sultan Süleyman'ın sağ kolu, Pargalı İbrahim Mahidevran sultan ve Şehzade Mustafa'yı ailesi olarak kabul etmiştir.

Hürrem Sultan; Rutenyalı bir köle olarak saraya giren, hırsıyla kısa zamanda Kanuni'nin gözde carileri arasına girmeyi başaran ve Kanuniye 4 şehzade ve 1 kadın sultan veren Hürrem Sultan' dır. Hürrem Sultan, tarihte bir padişahın resmi nikah kıydığı ilk haseki olarak bilinir. Ortodoks bir rahibin kızıdır.



Hürrem Sultan, Kanuni'nin Mahidevran Sultan'dan olan oğlu Şehzade Mustafa'nın katili olarak bilinir. Pargalı İbrahim'in boğularak öldürülmesini emreden de Hürrem Sultan'dır. Hürrem Sultan, Kanuni'nin aşkından çok makamına sahip olmak istemiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazıya Yorum yapın ( Anonim veya Ad Url yi Seçin)